Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Mii de mc de lemn confiscat și aproape 100 de persoane cercetate de polițiști pentru activități ilegale cu material lemnos

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţia este pe urmele hoţilor de lemne la… vedere.

De la începutul anului 2012 până în prezent, poliţişti din cadrul Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Ordine Publică şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Alba, Gărzii Naţionale de Mediu Alba, inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, tehnicieni silvici din cadrul Direcţiei Silvice Alba, au acţionat în baza planului comun de acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de export a materialului lemnos şi verificarea provenienţei acestuia, pe raza judeţului Alba, ocazie cu care au fost efectuate un număr de 155 de controale la agenţi economici, persoane fizice şi juridice, care exportă, prelucrează, transportă, exploatează şi pun în valoare material lemnos.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate 63 de infracţiuni în care sunt cercetate 94 de persoane, au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 276.850 lei şi confiscată cantitatea de 2.366 mc material lemnos, în valoare totală de 641.200 lei.

Chiar ieri, 8 iulie, 2012, patrula intercomunală din cadrul Secţiei 1 Politie Rurală Galda de Jos, a oprit pentru control, pe D.N. 74, pe raza localităţii Şard, o autoutilitară condusă de T.N.M. de 41 de ani, din comuna Bucium, judeţul Alba, încărcată cu 19,52 mc material lemnos, de esenţă fag, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 19 alin. 1 lit. b din  Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Valea Ampoiului.

Din păcate lemnele se fură în pădure şi nu atât la vedere, pe şosele!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea