Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Mihail David, Președintele Partidului PLUS Alba: Consiliul Județean Alba condus de Alianța USR PLUS va pregăti județul nostru pentru transferul de locuri de muncă de pe alte continente înapoi în Uniunea Europeană

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mihail David, Președintele Partidului PLUS Alba: Consiliul Județean Alba condus de Alianța USR PLUS va pregăti județul nostru pentru transferul de locuri de muncă de pe alte continente înapoi în Uniunea Europeană

Criza provocată de Coronavirus a arătat că a doua forță ecomomică a lumii, Uniunea Europeană, are vulnerabilitățile sale, iar una dintre acestea o reprezintă dependența de producția industrială pe care, la un moment dat, în trecut, a externalizat-o în diverse țări din întreaga lume.

În ultimele luni se discută intens despre întoarcerea la noi acasă, în Uniunea Europeană, a acestor locuri de muncă pentru a securiza capacitatea noastră, la nivelul Uniunii, de a face față mult mai ușor unor situații de criză, indiferent de natura acestora.

După alegerile Europarlamentare din anul 2019, Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a preluat conducerea celui de-al treilea grup din Parlamentul European, Renew Europe, format din Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), Familia Politică a Alianței Liberalilor și Democraților Europa și La Republique En Marche. Dacian Cioloș a reușit, astfel, negocierea multor decizii în favoarea cetățenilor români, de la numirea Laurei Codruța Kovezi la șefia Parchetului European la găsirea unor soluții la nivel european pentru muncitorii sezonieri sau acordarea unui pachet de fonduri care însumează peste 70 de miliarde de euro din partea Comisiei Europene pentru a combate efectele crizei provocate de pandemia de COVID-19 în România.

De multe ori Uniunea este prezentată ca o entitate din afara României, dar noi înțelegem foarte bine că România, împreună cu celelalte 26 de state membre, suntem Uniunea Europeană. Astfel, pentru prima dată după aderarea la Uniunea Europeană, eurodeputații români din Grupul Renew Europe au reușit să crească în mod considerabil imaginea României prin politicile promovate din inima acesteia.

Pentru a putea face o mai bună legătură între politcile promovate de Europarlamentarii PLUS și USR și administrațiile locale și județene, vom promova la nivel local o serie de politici economice, care vor crea locuri de muncă atât de necesare dezvoltării județului nostru. Criza COVID-19 a provocat pierderea multor locuri de muncă și foarte multe firme sănătoase din punct de vedere financiar cu 4 luni în urmă sunt astăzi în pragul colapsului. Prioritatea noastră ca viitori reprezentanți ai cetățenilor în primării și Consiliul Județean Alba este crearea unor locuri de muncă bine plătite și facilitarea relocărilor în Județul Alba a unor fabrici și unități de producție, care se vor întoarce acasă, în Uniunea Europeană.

Știm că, în ultimii 30 de ani, politicienii din județ ne-au promis și amăgit că vom avea locuri de muncă bine plătite, dar, pentru prima dată, la alegerile locale care vor urma, există o alternativă reală, Alianța USR PLUS, care are oameni  bine pregătiți din punct de vedere profesional care vor să își servească comunitățile.

Pentru prima dată, cetățenii Județului Alba au posibilitatea să ne permită să creăm locuri de muncă bine plătite aici, acasă, care vor face posibilă întoarcerea diasporei în locurile natale și reunirea familiilor despărțite din cauza emigrării economice.

Pentru prima dată cetățenii Județului Alba vor avea posibilitatea să ne permită să creăm o dezvoltare economică, având, astfel,  garanția că generațiile viitoare nu vor mai emigra pentru a găsi un trai mai bun în alte țări.

Județul Alba poate deveni unul din atelierele de producție ale Uniunii Europene, dar trebuie ca cetățenii să ne mandateze prin votul lor, astfel ca noi să putem face acest lucru în următorii ani prin munca depusă în primării și Consiliul Județean Alba.

Mihail David, Președintele Partidului PLUS Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea