Rămâi conectat

Curier Județean

Mihai – Robert Lixandru, cetățean de onoare al municipiului Aiud. Recunoaștere pentru meritele sale deosebite în domeniile cultural şi artistic

Alexandra Mates

Publicat

în

mihai robert lixandruMunicipiul Aiud are încă un cetățean de onoare. La propunerea primarului Mihai Horațiu Josan, consilierii locali au aprobat, în ședința de miercuri, 20 septembrie, acordarea a încă unui titlu de ”Cetățean de onoare” al Aiudului. Este vorba despre Mihai – Robert Lixandru, care va primi această calitate pentru ”meritele sale deosebite în domeniile cultural şi artistic.

Decernarea titlului de cetăţean de onoare va avea loc în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local sau în cadrul unui eveniment organizat de Primăria municipiului Aiud în cursul acestui an.

”Domnul Mihai – Robert Lixandru, născut la data de 26 august 1976 în municipiul Aiud, este creator al paginii aiudonline.ro, pagină care a fost realizată pentru promovarea municipiului Aiud pe plan turistic şi artistic şi pentru a acorda aiudenilor din întreaga lume un loc de întâlnire. Această pagină intitulată şi „forumul aiudenilor de pretutindeni” a trecut prin mai multe versiuni de la prima variantă, care a fost lansată la 1 iulie 2002, ultima variantă (versiunea 5.0), care are un design nou şi servicii noi, fiind lansată în 8 martie 2007. În cei peste 13 ani de funcţionare, pagina a adunat peste 10 milioane de vizualizări.

Accesând site-ul aiudonline.ro, găsim aici informaţii generale despre Aiud, un ghid al municipiului nostru, ştiri preluate din presa locală, judeţeană, naţională şi internaţională, precum şi informaţii despre evenimentele culturale (expoziţii, manifestări culturale) şi nu numai, care au loc în municipiul Aiud.

Împreună cu domnul Ioarobert lixandrun Hădărig, domnul Lixandru a publicat 4 ediţii ale cărţii „Imagini ale Aiudului de altădată”, tradusă în 7 limbi (limbile oraşelor înfrăţite cu Aiudul). Această carte conţine imagini ale Aiudului din anii 1860 – 1930, imagini din colecţia personală.

Domnul Lixandru este membru fondator al Fundaţiei „Inter-Art” Aiud, al Galeriilor „Inter-Art” Aiud şi al Muzeului de Artă Contemporană „Inter-Art” din Aiud alături de Ştefan Balog şi Ioan Hădărig.

Fundaţia „Inter-Art” Aiud a fost înfiinţată în anul 1998 în vederea bunei organizări a Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud, una dintre principalele sale activităţi.

Fotograf al Fundaţiei “Inter-Art” Aiud, cu peste 150.000 de fotografii realizate în cadrul activităților acesteia şi secretar general al aceleiaşi fundaţii (1998 – prezent), domnul Lixandru este persoana care gestionează contactele online (site-ul www.inter-art. ro), fiind primul care intră în legătură cu artiştii care doresc să se înscrie sau au întrebări referitoare la tabără.

La iniţiativa şi prin demersurile Fundaţiei „Inter-Art” Aiud, primăvara anului 2000 aduce o binemeritată recunoaştere municipiului Aiud, care primeşte titlul de „Oraş al artelor”.

Domnul Lixandru a participat la Tabăra de Artă PromArt Haiti în anul 2013, unde a reprezentat România, iar printre expoziţiile mai importante la care a reprezentat ţara noastră menţionez:

– Expoziţia Internaţională „Inter-Art” / Galerie Time, Viena, Austria / 2009;

– Expoziţia „Intercontinental Connections” / sediul „Woodrow Wilson Center” din Washington D.C. / 2011;

– Expoziţia Internaţională „Libertate şi artă – fără frontiere” / Galeria „New Arts Program” Kutztown, Pennsylvania, SUA / 2011;

– Expoziţia Internaţională „Inter-Art” / Pole Lardy, Vichy,  Franţa / 2011;

– Expoziţia Internaţională „Inter-Art” / Maison du Patrimoine, Chatel Montagne, Franţa / 2011;

– Expoziţia de Grup / Institutul Brazilian din Petion Ville, Haiti / 2012;

– Expoziţia Internaţională „Libertate şi artă – fără frontiere” / Parlamentul European, Bruxelles, Belgia / 2013;

– Expoziţia Internaţională „Arta care uneşte” / Centrul Cultural din Uccle, Bruxelles, Belgia / 2013;

– Expoziţia Intercontinentală de Mail Art „Naţiuni- Apă- Culturi” / sediul Naţiunilor Unite din New York / 2013;

– Expoziţia Internaţională „Conexiuni Interculturale” / Palatul Naţiunilor Unite din Geneva / 2015.

Având în vedere beneficiile de imagine aduse municipiului nostru de către domnul Lixandru, ca o recunoaştere a meritelor sale deosebite, propun acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Aiud acestuia”, se menționează în raportul de specialitate al proiectului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea