Mihai Nicuşor vrea să candideze împotriva lui Dan Simedru pe colegiul Cugir – Zlatna
Mihai Nicuşor intenţionează să candideze independent pe colegiul de deputaţi Cugir – Zlatna. Liberalul îşi motivează decizia cu votul colegilor liberali din Alba şi îşi exprimă dezacordul vizavi de decizia discreţionară a preşedintelui Crin Antonescu.
Cu foarte puţin timp înaintea parlamentarelor, preşedintele PNL Crin Antonescu a tranşat dur nemulţumirile unui grup – acum disident – din interiorul partidului: Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Călin Popescu Tăriceanu (ce s-a conturat deja de ceva vreme ca lider al grupului disidenţilor), Ludovic Orban (cu dese critici în media la adresa managementului PNL), Varujan Vosganian şi, cel puţin sufleteşte, Dinu Patriciu. Tensiunea din PNL a fost accentuată, în această perioadă, de candidaturile la Parlament, proces în care unii liberali susţin că Antonescu a acţionat discreţionar, încercând să-şi impună fidelii. Potrivit statutului PNL, preşedintele are ultimul cuvânt în privinţa celor care vor reprezenta partidul în alegeri. Andrei Chiliman, Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu, Varujan Vosganian şi Călin Popescu-Tăriceanu au simţit pe propria piele stilul autocrat al lui Antonescu. Meleşcanu a fost la un pas de excludere din partid, fiind salvat de numirea sa în fruntea SIE, care l-a determinat să se suspende din PNL. În lista disidenţilor din PNL apare, cel puţin la nivel declarativ, Varujan Vosganian, care şi-a refulat off-ul pe blogul personal: „Cred că în PNL lucrurile, cel puţin din perspectiva luării deciziilor, trebuie să se reaşeze. Aşa că lucrurile nu trebuie să fie cum vrea un singur om, indiferent care e acela”.
În consecinţă, Consiliul Naţional Executiv al Partidului Naţional Liberal a aprobat, în şedinţa de vineri, demiterea preşedinţilor filialelor PNL sector 1 Bucureşti, PNL Mehedinţi şi PNL Dâmboviţa, precum şi dizolvarea Birourilor teritoriale ale acestora.
Grupările de disidenţi liberali din ţară, ale căror conduceri au scăpat de decapitare în şedinţa de vineri, îşi continuă activitatea, întinzând cordelina pe care încă nu au fost obligaţi să coboare în rapel.
Astfel, în Alba, pe Colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor Cugir – Zlatna – unde a fost decisă de la centru candidatura fostului prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru – se intenţionează în prezent strângerea de semnături de susţinere pentru candidatura ca independent a colegului de partid al acestuia, Mihai Nicuşor Mircea, administratorul special al uzinelor din Cugir. Nicuşor a declarat pentru ziarul Unirea că a luat această decizie pentru a respecta votul colegilor săi din Delegaţia Permanentă Judeţeană a PNL Alba, care l-au delegat cu cele mai multe voturi ca şi candidat pentru parlamentarele din decembrie. Deşi nu mai poate candida pentru PNL sub marea umbrelă a USL-ului, Mihai Nicuşor ne-a declarat că girul de încredere acordat de colegii şi susţinătorii săi din teritoriu l-au determinat să considere că ar avea şanse reale pentru a câştiga acest colegiu. “Mă voi sprijini pe voinţa colegilor şi suporterilor care m-au votat şi nu pe decizia discreţionară a unui singur om”, spune Mihai Nicuşor, cu referire la validarea primită de Dan Simedru din partea preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Acesta ne-a declarat că problema candidaturii sale va fi luată din nou în discuţie cu şefii PNL Alba.
Perceput din exterior ca “grupul liberalilor de la Cugir”, trio-ul Teodor Atanasiu – Mihai Nicuşor – Dan Simedru a cunoscut o ascensiune fulminantă de-a lungul timpului, aceştia reuşind să devină sufletul mişcării liberale din judeţul Alba, ocupând – de fiecare dată când PNL accedea la guvernare – diverse funcţii în peisajul administrativ sau economic al judeţului Alba şi, nu de puţine ori, chiar al României. De data aceasta însă, ceva nu a mai funcţionat. Iar Mihai Nicuşor este pe cale să devină contracandidat independent al prietenului şi colegului Dan Simedru, cu riscul ca acest conflict să scadă serios din sufragiile celui de-al treilea prieten şi coleg – Teodor Atanasiu, candidat pe acelaşi bazin electoral pentru Senatul României. Vorba aia, prieten ca prieten, da brânza-i pe bani. Şi brânza-i pe bani. Şi brânză au destulă acuma liberalii, că le-a dat Gigi Becali!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii