Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mihai Coșer: „Lentoarea ardelenească privește la angajații spitalului și plânge de invidie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mihai Coșer: „Lentoarea ardelenească privește la angajații spitalului și plânge de invidie”

Într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, Mihai Coșer, fost purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, timp de peste 10 ani, vorbește despre problemele observate în spital și în întregul sistem de sănătate.

„Pare că s-a gripat chiar și TIMPUL. Ceasurile de la spital sunt și ele infectate. Nu putem călători încă în trecut sau viitor, dar putem ține prezentul prizonier. Aici, acum, rapid, urgent – par niște chestiuni care încremenesc și domină priceperea oamenilor îmbrăcați în alb. Undeva, într-un colț al camerei de așteptare de la Urgențe, lentoarea ardelenească privește la angajații spitalului și plânge de invidie.Stau și mă întreb cum e posibil ca speranța și dezamagirea să vină din același loc.

În mintea mea „rapid” e sinonim cu ceva imperativ. Testul „rapid” de gripă compromite agilitatea. Te duci cu un copil și ai vreme să mai faci unul între timp. Am stat să mă întreb dacă e normal să mă plâng și, mai ales, dacă ajută cuiva s-o fac aici. Aș vrea să se înțeleagă că nu-i vreau răstigniți pe cei de la spital. Oamenii ăștia au urmat un ritual medical întrerupt, probabil, de faptul că miezul spitalului, spațiul primelor sinapse din decizia medicală, laboratorul, a ajuns pe terenul suprasolicitării.

Nu m-a deranjat melanjul riscant din sala unde așteptau cei mici un diagnostic, cu părinți care potoleau văicăreala nerăbdării cu un „Imediat!” în care nici ei nu credeau. Vizuina aia a imunității compromise era acompaniată de halate albe care se scuzau sincer și politicos. Bun, atunci ce?

Ceea ce merită divulgat este maladia ipocriziei voluntare, prin care statul le spune oamenilor „suntem pregătiți”, când proporția celor care pot infirma asta e aproape similară cu numărul bolnavilor din România.

Faptul că în țara avorturilor, copiii nu sunt excluși din jocul cinismului, iar cel mai sigur panaceu este mama.

Ar fi frumos ca singurele fabulații să se petreacă în lumea copiilor, nu pe seama lor. Încă mai sper la ziua în care Europa nu va mai fi plină de refugiați medicali din România, țara pregătită sa fie nepregătită, unde nu există aritmologi pediatri și abia acum se conturează specializări ca și cardiologia pediatrică.

PS piticii din imagine mi au mâncat covrigii și mi-au băut sucul. Au așteptat trei ore să iasă frățiorul lor”, a scris Mihai Coșer pe pagina sa de facebook.

sursa: facebook – Mihai Kosher


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea