Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mihai Babiţchi: „În Alba, doar 40 de revoluţionari sunt veritabili, restul de 120 sunt impostori”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Revoluţionarul Mihai Babiţchi susţine că doar 40 din totalul de 160 de revoluţionari din Alba sunt veritabili, restul de 120 fiind impostori. El susţine că „cele mai mari scurgeri de impostori s-a făcut prin Asociaţia din Cugir”. „Uniunea Asociaţiilor Revoluţionarilor din Alba a făcut publică o listă de circa 40 care după criteriile actualei legi îşi merită aceste certificate, restul de circa 120 sunt nişte impostori. Cele mai multe scurgeri de impostori s-au făcut prin Asociaţia din Cugir şi nu prea avem controlul acesteia din motive obiective”, a spus Babiţchi. „Vreau să întreb Guvernul de ce nu ne lasă pe noi, revoluţionarii pe care ne-a lovit crâncen luându-ne în totalitate indemnizaţiile, să scăpăm de impostorii care sunt în rândurile noastre. Noi am cerut schimbarea secretarului de stat PDL George Costin, care a dus la acest rău uriaş care înseamnă nemulţumirea revoluţionarilor. S-au luat cu predilecţie indemnizaţiile tuturor luptătorilor dar s-au lăsat indemnizaţiile unora care au fost de partea cealaltă a baricadei, foşti miliţieni de pildă. De ce Guvernul nu vrea să rezolve această problemă a revoluţionarilor impostori”, a spus Babiţchi în cadrul conferinţei de presă a PDL Alba la care a participat în calitate de director de comunicare a democrat-liberalilor.
Mihai Babiţchi a spus că fostul şef al Poliţiei Alba, Adrian Mateşoiu, şi Mircea Grava au fost revoluţionari cu acte în regulă şi că au participat la Revoluţie, însă aceste certificate nu le-au mai fost reînnoite întrucât s-a considerat că în 1989 militarii şi-au făcut datoria faţă de ţară şi nu trebuie recompensaţi în mod special.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea