Rămâi conectat
MA-RA-MU

Ştirea zilei

Miguel Rivas, expert pe proiectul CityLogo: ”Brandul turistic al municipiului Alba Iulia este puternic şi bine ales”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una dintre căile pe care Primăria municipiului Alba Iulia caută să crească atractivitatea reşedinţei de judeţ nu numai pentru turişti, dar şi pentru investitori sau chiar pentru cei care doresc să se stabilească aici, este proiectul „Innovative Place-Brand Management – CityLogo”.

Chiar acesta este obiectivul proiectului, care vine „mănuşă” intereselor de dezvoltare ale municipiului Alba Iulia. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului The Urban Network Programme URBACT II, iar alături de Alba Iulia în proiect mai sunt cuprinse municipalităţile din Utrecht (Olanda), Coimbra (Portugalia), Zaragoza (Spania), Genova (Italia), Varşovia (Polonia), Dundee (Scoţia, UK), Aarhus (Danemarca), Vilnius (Lituania), Oslo (Norvegia).

La începutul acestei săptămâni a avut loc prima întâlnire a Grupului de Suport Local constituit în cadrul proiectului cu misiunea de a elabora un Plan Local de Acţiuni care să stea la baza realizării dezideratelor proiectului. Membrii grupului, reprezentanţi ai unor entităţi din Alba Iulia, mai cu seamă private, interesate de creşterea vizibilităţii oraşului, s-au întâlnit cu expertul tematic Miguel Rivas, cel care a elaborat deja un studiu vizând situaţia actuală a promovării în toate oraşele partenere în proiect.

El a întărit prin viu grai ceea ce a scris în studiu şi anume că Alba Iulia are un logo şi un motto puternice, deosebite, care sunt o bază de plecare foarte bună pentru o promovare complexă şi completă care să se adreseze tuturor categoriilor de persoane interesate. Dintre oraşele participante la proiect Alba Iulia este cel mai mic, dar iată, se dovedeşte a avea un potenţial inovativ solid în domeniu, acesta fiind unul dintre motivele care au contribuit decisiv la acceptarea lui în consorţiul internaţional select al proiectului.

Mai mult, în România Alba Iulia este singurul oraş care şi-a creat un brand turistic şi care a înţeles apoi că promovarea nu este numai despre turism, ci despre toate aspectele economice, sociale, educaţionale şi culturale ale unei comunităţi, o abordare care acum se află la început chiar şi în oraşele din vestul Europei.

Revenind la analiza făcută de expertul Miguel Rivas să mai spunem că punctele forte ale municipiului Alba Iulia sunt moşternirea istorică foarte bogată şi o agendă culturală la fel, expertiză în domeniul brandingului turistic şi cultural, o bună comunicare şi atragere a localnicilor în activităţile propuse de administraţie, faptul că Alba Iulia este membru al selectei reţele a oraşelor care au primit titlul de „Destinaţie Europeană de Excelenţă”.

Puncte slabe care trebuie eliminate sunt anemica implicare a mediului privat în demersurile de promovare a oraşului, care au fost toate susţinute doar de Primăria Alba Iulia, dar şi dificultăţile de conexare a turismului cu o dezvoltare economică mai largă. Dar pentru a găsi o cale a fost creat Grupul de Suport Local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | ACCIDENT rutier pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia: Trei autoturisme implicate

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | ACCIDENT rutier pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia: Trei autoturisme implicate Un accident rutier s-a produs joi, 19 decembrie 2024, în jurul orei 18:00, pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia. Citește și: FOTO | INCENDIU în localitatea Unirea din județul Alba: Detașamentul de pompieri salvatori intervine pentru stingere Potrivit primelor informații […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea