Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MIERCURI: „Se întorc morţii acasă”. Lansare de carte – eveniment, la Sala Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un eveniment editorialistic şi cultural de excepţie se anunţă miercuri, 15 octmbrie, la Sala Unirii din Alba Iulia. Este vorba despre lansarea volumului „Se întorc morţii acasă”,  ce are la bază un subiect „împrumutat din realitate”. Cartea este semnată de scriitorul Constantin Ciomâzgă, care, după ce a scris o carte „Lucrarea”, declarată „cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar”, vine acum cu această nouă carte, ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare. Volumul va fi prezentat de conf. univ. dr. Diana Cîmpan, iar momentul va fi precedat de proiecţia unui film-eseu, semnat de regizoarea Cristina Chirvasie.

Unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă se retrăgea prin anii 2000 în chiliile unor mănăstiri pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller. De atunci şi până acum cartea sa, LUCRAREA, a fost declarată de mai multe ori „cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar”, tirajele epuizându-se de fiecare dată cu rapiditate. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca acum să revină, iată, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât cea dintâi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Noua carte, cu un subiect „împrumutat tot din realitate”, cum spune autorul, are ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa terifiantă, spre a trăi împreună o experienţă “de legendă”. Incredibilul văzut de aproape, uneori chiar din interior, descris cadru cu cadru, într-o formulă literară neobişnuită, va face din cartea scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă nu doar un best-seller, ci istorie prin… istoria restituită astfel.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Un șofer a fost surprins pe autostrada A10 în timp ce conducea pe contrasens. Este căutat de către oamenii legii

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Un șofer a fost surprins pe autostrada A10 în timp ce conducea pe contrasens. Este căutat de către oamenii legii Un șofer a fost surprins în timp ce conducea pe contrasens o mașină pe autostrada A10, direcția de mers Alba Iulia-Aiud. Acesta a fost filmat de către alți participanți la trafic. Filmarea a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea