MIERCURI: Fiica regretatului poet Adrian Păunescu, lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Invitat special, părintele Doru Gheaja
MIERCURI: Fiica regretatului poet Adrian Păunescu, lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Invitat special, părintele Doru Gheaja
Seria evenimentelor editoriale organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va continua la finalul lunii august cu lansarea a două volume de versuri intitulate „ai vreme să vorbim?” și „toate poeziile pe care nu ți le-am scris„ semnate de Ana-Maria Păunescu, fiica regretatului poet Adrian Păunescu.
Lansarea volumelor va avea loc în prezența autoarei, miercuri, 23 august 2023, începând cu ora 12:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Autoarea îl va avea ca invitat special pe părintele Doru Gheaja, cel care a fost mulți ani alături de Adrian Păunescu, care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra”, o mișcare culturală ce umplea stadioanele în anii ′80. Doru Gheaja este singurul preot care a cântat vreodată la acest cenaclu, prilej cu care a lansat o serie de cântece patriotice ce ridică și astăzi sălile de spectacole în picioare.
Evenimentul face parte din turneul susținut de autoare în mai multe localități din țară și va fi animat de momente de lectură din cele două volume și de momente muzicale susținute de elevii profesorului Daniel Avram de la Școala de folk și de corul „Glas de înger” de la Parohia ortodoxă Platoul Romanilor din Alba Iulia, coordonator profesor Sorina Matei.
În încheierea evenimentului cultural va avea loc o sesiune de autografe și fotografii. Intrarea la eveniment este liberă.
Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București. După ce a terminat Liceul „Cervantes” din capitală a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea din București – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză), pe care a absolvit-o în anul 2012, anul 2014 aducându-i bucuria de a absolvi cu brio masteratul în aceeași instituție.
Din anul 2010, pe lângă rubrica pe care o avea deja de ani de zile în revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”, a preluat conducerea publicației, continuând, până în ziua de azi să tipărească săptămânal mii de exemplare care ajung în casele iubitorilor de opinie. Tot din anul 2010 a colaborat cu „Jurnalul Național” și cu mai multe site-uri de știri. Pe lângă activitatea jurnalistică, Ana-Maria Păunescu a găzduit emisiunea de radio „Sala de așteptare”, la postul SmartFM, și a organizat mai multe ediții ale Festivalului Internațional Adrian Păunescu.
Volumul „toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, conține versuri prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr. Cartea a primit „Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta și „Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani. „ai vreme să vorbim?” este cel de-al doilea volum ce va fi lansat la Alba Iulia de cea care mărturisește „Mai scriu poezie, când mi se face frig, când îmi rămâne singurătate în calendar, când cred că nu mai am altă scăpare. Când nopțile sunt prea lungi, când anii sunt prea scurți, când ochii nu-și găsesc răspunsul… Da, mai scriu poezie. Acest volum de versuri vine către mine și către dumneavoastră, cei care îl veți citi, în momentul în care credeam că lumea nu mai poate fi reconstruită din rime și metafore.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor