Rămâi conectat

Curier Județean

Miercuri, 27 noiembrie: ,,Între Chin și Amin” – proiecție cinematografică de excepție la Centrul Cultural Cugir. Primul film artistic legat de Fenomenul Pitești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul Cultural Cugir prezintă miercuri, 27 noiembrie de la ora 18:00, proiecția filmului ,,Între Chin și Amin”, o verita¬bilă lecție despre credință și supraviețuire exprimată cinematografic.

Titlul lung¬metrajului este unul tulburător și reprezintă, de fapt, un vers dintr-o poezie scrisă chiar de către regizor în anii ’90. „Între Chin și Amin” poate fi considerat primul film artistic legat de Fenomenul Pitești, un tribut adus celor care au cunoscut suferința. La șapte decenii de la debutul celui mai oribil experiment aplicat deținuților politici în România, regizorul Toma Enache ne propune filmul „Între Chin și Amin din a cărui distribuție fac parte tineri actori precum Vali V. Popescu, Kira Hagi, Ana Parvu dar si actori consacrati precum Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu, Victoria Cocias, Cezara Dafinescu.

Astfel, pe pânza marelui ecran va apărea povestea tulburătoare a tânărului compozitor Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în infernul reeducării de la Piteşti. Credința îl va ajuta să supraviețuiască, iar după ieșirea din temniță va compune „Odă lui Dumnezeu”. Muzica va fi cea care o va salva pe logodnica sa, Lia, chinuită de aşteptarea omului iubit.

Așadar, spectatorul areocazia să vizioneze un film neasteptat de frumos si bine facut. Scenariul, regia, imaginea, sunetul, decorurile sunt la nivelul capodoperelor cinematografice. Un film necesar, cu miza, cu poveste si cu mult si tragic adevar. Un flm zguduitor despre un experiment criminal inca prea putin cunoscut in Romania – Experimentul Pitesti – si recomandat in special amnezicilor si celor care relativizeaza azi caracterul criminal al doctrinei comuniste.

Intrarea este pe bază de invitații gratuite și se pot obține de la Centrul Cultural Cugir. Relații și informații la tel. 0258.755.767.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea