Rămâi conectat

Politică Administrație

Miercuri, 27 martie, ședință la Consiliul Județean Alba – vezi ordinea de zi

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba este convocat în şedinţă ordinară pe data de 27 martie 2013, ora 12.00.

Între cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi se află: evaluarea managementului instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Alba; majorarea capitalului social și aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” S.A; repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Alba a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat precum şi pentru repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri judeţene şi comunale, pe anul 2013. De asemenea, consilierii județeni vor dezbate și prima rectificare din acest an a bugetului general al judeţului Alba, bugetului propriu al judeţului Alba, bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii.

Şedinţa va avea următorul proiect al ordinii de zi:

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în administrarea Casei Judeţene de Pensii Alba a unor bunuri-spaţii în suprafaţă utilă totală de 76,24 mp, situate la etajul 2 al Ambulatoriului de Specialitate din Municipiul Alba Iulia, str. Al. Vaida Voievod nr. 2, proprietate publică a judeţului Alba.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în administrare Tribunalului Alba a două parcele de teren în suprafaţă totală de 1.124 mp, proprietate publică a Judeţului Alba, în vederea amplasării noului sediu al acestei instanţe.

3. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 156/2012.

4. Proiect de hotărâre pentru prelungirea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 74/2008 privind aprobarea dării în folosinţă gratuită Asociaţiilor „Agenţia Locală a Energiei Alba” şi „Alba – Manche Împreună” a imobilului situat administrativ în Municipiul Alba Iulia, str. Trandafirilor nr. 9, cu destinaţia de sedii.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii dreptului de administrare Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia asupra imobilului situat în Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazul nr. 2, proprietate privată a Judeţului Alba.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

8. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea rezultatelor evaluării managementului instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Alba.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr. 5 la Acordul de participare nr. 14307/5104/499/06.07.2006 încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

11. Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile formulată de domnul Comşa Cornel Petru prin care a solicitat revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 30/20.02.2013.

12. Proiect de hotărâre pentru completarea Anexelor nr. 1 şi 2 la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 213/13.12.2012 privind aprobarea participării judeţului Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, în calitate de asociat, la constituirea Asociaţiei „CLUBUL SPORTIV DE TENIS ALBA-CUGIR”.

13. Proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” S.A.

14. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Parcul Industrial Cugir S.A., pe anul 2013.

15. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., pe anul 2013.

16. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. APA-CTTA S.A., pe anul 2013.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii activităţilor Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, înfiinţată potrivit Contractului de grant EIE/TYPE2/07/211/SI2.469828.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei nr. 1 – „Deviz general actualizat ianuarie 2013” a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 16/24.01.2013 privind aprobarea Studiului de fezabilitate actualizat pentru Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Alba” finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU.

19. Proiect de hotărâre privind acordarea unei subvenţii Federaţiei Române de Powerlifting.

20. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 35/25.02.2013 pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Alba a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat precum şi pentru repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri judeţene şi comunale, pe anul 2013.

21. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al judeţului Alba, bugetului propriu al judeţului Alba şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2013.

22. Întrebări, interpelări, declaraţii politice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare