Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor: Pomenirea femeii păcătoase şi vânzarea lui Iisus Hristos pentru 30 de arginiţi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
  • În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase şi a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos, de către Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii săi, pentru 30 de arginţi

Tradarea lui IisusMiercuri este pomenirea femeii celei păcătoase, care aflând că Mântuitorul se află în casa lui Simon Leprosul, a luat un vas cu mir înmiresmat, de mare preţ, ca să-l toarne pe capul lui Iisus Hristos, iar cu părul capului ei ştergea lacrimile ce-i picau din ochi pe picioarele Domnului.

Citeşte şi: Mesaje de Paste. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Fiind Iisus în Betania, în casa lui Simon Leprosul, s-a apropiat de El o femeie, având un alabastru cu mir de mare preţ, şi l-a turnat pe capul Lui, pe când şedea la masa.

Si văzând ucenicii, s-au maniat si au zis: De ce risipa aceasta? Caci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea săracilor.

Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceţi supărare femeii? Caci lucru bun a făcut ea faţa de mine. Caci pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna. Ca ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea.

Adevărat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toata lumea, se va spune si ce-a făcut ea, spre pomenirea ei.

Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei, a zis: Ce voiţi să-mi daţi si eu Îl voi da in mainile voastre?

Citeşte şi: MESAJE HAIOASE DE PASTE. Cele mai „funny” urări şi SMS-uri de trimis prietenilor. MESAJE de Paste amuzante. URARI de PASTE hazlii

Iar ei i-au dat treizeci de arginti.”(MATEI 25,6-15)

Miercurea Mare ne apropie si mai mult de Sfintele Paști, astfel ca Biserica a randuit sa luam aminte in aceasta zi la doua exemple: cel al pacatoasei desfranate, instrainate de Dumnezeu care aducând în aceasta zi, cu mare cainta, smerenie si cu multe lacrimi, mir de mare pret si ungandu-L pe Hristos, devine mironosita si cel al lui Iuda Iscarioteanul, ucenicul care, deşi apropiat de Domnul, L-a vândut, tot astăzi, pentru treizeci de arginti fariseilor si cărturarilor ce voiau sa-L ucida. Vânzarea facută de Iuda a făcut ca, mai târziu, Sfânta Tradiție a Bisericii să rânduiască ziua de miercuri ca zi de post, alături de vineri, ziua în care Iisus a fost răstignit, acestea fiind cele doua zile ale săptâmanii in care crestinii trebuie sa posteasca de-a lungul întregului an.

 Sursa: Crestinortodox.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Stefan 27 aprilie 2016 at 7:51

De unde si pana unde mirul a fost turnat pe capul lui Isus, ca sfanta scriptura spune ca a fost turnat pe picioarele Mantuitorului si sters cu parul capului.
Nu mai schimbati adevaratul sens al intelegerii scripturii.

Comentariile sunt oprite