Micii moţi din Câmpeni au sărbătorit 1 Decembrie româneşte
Preşcolarii din grupa „Inimoşilor“ din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Piticot a oraşului Câmpeni au sărbătorit cum se cuvine Ziua Naţională a României.
Iubirea şi mândria faţă de propria ţară nu cunoaşte vârsta, nu cunoaşte grade de comparaţie, nu cunoaşte graniţe, ci doar bucuria de a spune din toată inima şi cu tărie „Noi suntem Români”. Micuţii moţi din grupa „Inimoşilor” au învăţat acest lucru la abia trei ani şi au cântat cu glasuri cristaline şi inocente, dar mândre şi răspicate „Deşteaptă-te, române” în cadrul proiectului de parteneriat realizat împreună cu Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni prin amabilitatea directoarei Bodea Roxana, care a răspuns pozitiv invitaţiei conducerii Grădiniţei cu program prelungit Piticot Câmpeni, sub concursul directoarei Ana Cîmpean, dar şi a educatoarelor Dana Mihaela Paşca şi Daniela Maria Petaca.
Proiectul desfăşurat în perioada 23-27 noiembrie 2015, a vizat dorinţa directoarei Ana Cîmpean, dar şi a celor două educatoare implicate de a transmite şi a înrădăcina importanţa evenimentelor comemorate pe data de 1 Decembrie, dar în aceeaşi măsură transmiterea spiritualităţii neamului românesc, mândria şi iubirea faţă de ţară, respectarea şi păstrarea tradiţiilor româneşti, a portului naţional şi a păstrării alături de inimă a tricolorului nostru.
Şi pentru că micii patrioţi au avut nevoie de puţin ajutor în atingerea acestor obiective, aceştia au primit ajutorul colegilor mai mari din clasa a X-a din cadrul Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, sub tutela profesoarei diriginte Lenuţa Sicoie. Aceştia, alături de „Inimoşi”, au confecţionat ecusoane cu tricolorul României, pe care le-au purtat pe întreaga durată a activităţii în piept, alături de mica dar „Inimoasa” lor inimă de român, de asemenea au transpus culorile drapelului peste harta României, cu ajutorul unor flori în culorile: roşu, galben şi albastru. Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului s-a realizat tema „Românaşul şi româncuţa”, în care preşcolarii au realizat figurine ale ţăranului român gătit în straie populare, a căror faţă era confecţionată din propria poză, tocmai pentru a spori dragul faţă de costumul popular.
De altfel, pe tot parcursul desfăşurării acestui proiect copiii au purtat costumul popular, oferit cu mare generozitate de către directoarea Ana Cîmpean.
Întinderea unei hore care şi-a dorit crearea în cugetul şi inima lor încă inocentă a mândriei de a fi român, în general, şi moţ, în special, căci „Noi suntem Români”, a finalizat acest proiect de suflet iniţiat de către educatoarele Dana Mihaela Pasca şi Daniela Maria Petaca, de la Grădiniţa cu program prelungit Piticot din oraşul Câmpeni. (D.L.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci