Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesajul unei absolvente a Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia: Încă de la începutul clasei a IX-a visam să strigăm în fața colegilor mai mici, a tuturor celor adunați, „Absolvent!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Experiențele trăite într-un colegiu militar își lasă puternic amprenta asupra personalității tinerilor. Mesajul absolventei Oana Vențel demonstrează încă o dată cât de puternice sunt legăturile care se creează între elevii militari și între aceștia și dascălii lor sau cadrele militare.

„În ultimele zile am primit de nenumărate ori întrebarea cum mi se pare ideea de învățământ online. Ei bine, pentru noi elevii militari e relativ dificil faptul că nu suntem fizic împreună. Momentul acesta nu e unul tocmai fericit. Încă de la începutul clasei a IX-a visam să strigăm în fața colegilor mai mici, a tuturor celor adunați, „Absolvent!”.

Din păcate despărțirea de colegi și profesori a fost relativ prematură. În ziua în care am fost anunțați că aveam să plecăm acasă, am privit toată situația ca pe un weekend prelungit. Eram siguri că totul va reveni la normal curând, dovadă stând și faptul că ne-am lăsat obiectele personale în dulapuri. Eram optimiști că ne vom întoarce în locul care ne-a fost casă timp de aproape patru ani, că vom trăi emoția schimbului de clase cu cei mai mici, că ne vom distra la balul absolvenților și că va fi un an memorabil. Este memorabil, însă nu așa cum ne-am planificat noi.

Acum, în calitate de absolvenți ai promoției 2016 – 2020 privim înapoi cu tristețe, însă suntem conștienți că examenele ce vor urma sunt cele mai importante. De aceea ne pregătim cu seriozitate fiind necondiționat susținuți de profesorii care ne-au transformat timiditatea în curaj și au contribuit activ la formarea noastră ca oameni pe parcursul celor patru ani de liceu.

Țin să mulțumesc în numele întregii promoții!
Vivat Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”!
Absolvent Oana Vențel, plutonul V, compania a IV-a”

Foto: Adrian Sultănoiu /CER SENIN – Revista Forţelor Aeriene


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea