Mesajul Patriarhului Daniel în seara Învierii: „Lumina Sfântă este nu numai o binecuvântare, ci şi consolare, o încurajare”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Înaltul ierarh ortodox a accentuat că, prin intermediul Sfintei Lumini distribuită de voluntarii BOR, „ne-mbrăţişăm duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă”. Părintele Patriarh s-a rugat pentru cei bolnavi sau aflaţi în carantină sau izolare.

„Lumina Sfântă este nu numai o binecuvântare, ci şi consolare, o încurajare. Hristos, care ne-a trimis Lumina Învierii Sale, doreşte să intre în casa sufletului nostru, în familia noastră, în toată viaţa noastră, să lumineze incertitudinea, să risipească teama, să ne ajute să ne vindecăm sufleteşte şi trupeşte. De aceea, noi mulţumim Mântuitorului Iisus Hristos pentru această binecuvântare şi această consolare şi mângâiere”, a spus Patriarhul Daniel, la primirea Luminii Sfinte la Catedrala Patriarhală.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Scoatem în evidenţă faptul că am fost şi anul acesta într-o comuniune. Dincolo de toate opreliştile care există din cauza pandemiei, am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate bisericile ortodoxe prin această Lumină şi cu toţi credincioşii noştri, care, deşi nu pot participa fizic în noaptea de Înviere la slujbă, totuşi, prin faptul că primesc în casele lor această Lumină Sfântă noi ne luminăm cu prăznuirea, cum ne îndeamnă cântările de Sfintele Paşti şi unii pe alţii ne-mbrăţişăm duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă prin aceeaşi credinţă pe care o mărturisim şi aceeaşi iubire pe care o arătăm lui Hristos şi Bisericii Sale.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Citește și: MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să lumineze viaţa noastră, să aibă o milă şi o iubire deosebită pentru toţi cei care se află în spitale sau la casele lor suferinzi sau singuri, sau trişti, sau în carantină, sau în izolare, să le aducă lumina iubirii Sale în sufletele lor spre slava Sfintei Treimi şi spre bucuria noastră, a tuturor”, a încheiat Patriarhul Daniel.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419