Rămâi conectat

Curier Județean

Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!

Ziarul Unirea

Publicat

în

La mulți ani Nicolae și Nicoleta. Mesaje, urări și felicitări de Sf Nicolae. Nume care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae

În data de 6 noiembrie a fiecărui an, creştin ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, considerat unul dintre cei mai importanţi sfinți ai bisericii ortodoxe.

În ziua de Sfântul Nicolae, peste 800.000 de români își sărbătoresc onomastica. Dintre sărbătoriții de pe 6 decembrie, aproape 538.500 sunt bărbați (Nicolae, Niculai, Nicusor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoara), iar aproximativ 280.000 sunt femei (Nicoleta, Niculina, Neculita, Nicolina, Nicola).

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf Nicolae

De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, „popor“, care înseamnă „obștească biruință“. Iată cele mai frumoase mesaje, SMS-uri și felicitări pentru această zi!

Elit - Gustul Desăvârșit

Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!

La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!

Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Nicolae. La multi ani binecuvântaţi!

Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate şi fericire şi ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.

La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!

O zi specială pentru un om deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!

Fie ca Sf. Nicolae să te protejeze de necazuri și griji și să fie mereu acolo în vremuri dificile! Fie ca el să-ți aducă mântuirea! Felicitări de ziua numelui!

Astăzi este o zi luminoasă care îți promite începuturi prospere – onomastica ta! Fie ca Ziua Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni să te lumineze și să-ți ofere bucurie și protecție!

Fie ca Sfântul tău ocrotitor Nicolae să-ți aducă fericire, bucurie și să-ți deschidă ușa către un destin minunat!

Fie ca vigoarea, sănătatea și pacea să fie cu tine pentru totdeauna. Fie ca fiecare clipă să fie strălucitoare și să trăiești într-un paradis care se numește fericire! Felicitări de ziua numelui Nicolae!

Fie ca Sf. Nicolae să te acopere de necazuri, să-ți vindece sufletul și să-ți spele rănile vii. Fie ca acesta să-ți sfințească întreg drumul! Dar nu uita să-ți trimiți rugăciunile către el! La mulți ani de ziua numelui!

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae. Câți români își serbează onomastica în 6 decembrie

Fie ca inima ta să se deschidă astăzi și să glorifici sfântul tău ocrotitor – Sf. Nicolae! Îți dorim credință, forță, bucurie și noroc!

Astăzi ușile spre fericirea infinitului sunt deschise. Astăzi ușile spre toate problemele sunt închise. Marele Făcător de Minuni să-ți dea fericire și să-ți ofere darurile magice ale lumii de ziua numelui tău!

Nicolae! De ziua numelui, îți urez mai multă dragoste, noroc, sănătate și longevitate! Lasă casa să fie plină de prosperitate, iar cei dragi să te iubească, aprecieze și înțeleagă.

Vă dorim ca norocul să vă însoțească mereu și ca tot ceea ce este conceput să se împlinească rapid și la timp. Fericire și la mulți ani de ziua numelui!

Nicolae, te felicităm cu ocazia onomasticii tale și îți dorim să trăiești fericit pentru totdeauna în dragoste, onoare și respect din partea celor dragi și a colegilor.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

De ziua numelui, sănătatea să fie puternică și veniturile materiale stabile. Lasă-i pe cei dragi să te iubească, să te înțeleagă și să te respecte, sprijinindu-te atunci când ai nevoie.

Ce să-i urăm lui Nicolae de ziua numelui? Succes și bucurie, fără îndoială. Desigur, fii fericit, iubit și apreciat de toată lumea. Și lasă toate visele tale să devină realitate!

Astăzi este o zi specială – ziua numelui, ziua îngerului. Vă dorim fericire și iubire, sănătate și toate cele bune.

Fie ca îngerul tău să te viziteze mai des și să-ți aducă cadouri pe aripi. Să se așeze lângă tine și să-ți împlinească toate dorințele!

Rămâneți același bărbat vesel, bun, respectuos! Prietenii să vă iubească, iar dușmanii să vă evite. Să trăiți până la 100 de ani! Felicitările noastre din adâncul inimii și al sufletului de ziua numelui!

Îți urez La mulți ani și fie ca Sfântul Nicolae să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

Citește și: MESAJE de SFANTUL ANDREI. Urări de Sfântul Andrei. Felicitări de Sfântul Andrei. SMS de Sfântul Andrei

Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!

Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La Mulți Ani!

De ziua numelui tău, iți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La Mulți Ani!

Îți urez La Mulți Ani, pentru că porți acest nume. Fie ca Sfântul Nicolae pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniște interioară.

În această sfântă zi, îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor și fie ca Sf. Nicolae să te călăuzească mereu în viață.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou 2023. Felicitari de Anul nou 2023. Mesaje de Revelion 2022-2023. Texte cu SMS-uri frumoase de Anul Nou 2023

Îţi urez „La mulţi ani” pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Nicolae pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

Cineva acolo sus te iubeşte… cineva aici jos ţine tare mult la tine. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume şi să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Cu ocazia sărbatoririi numelui, primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi.

Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!

Cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La mulţi ani, Nicolae/Nicoleta!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sfântul Nicolae!

De Sfântul Nicolae, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!

De Moş Nicolae este momentul în care ceea ce ne dorim devine realitate! Dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, atunci Moş Niculae a venit deja!

La mulți ani, copil frumos. Sper ca Moș Nicolae să-ți umple ghetuțele cu tot ceea ce ți-ai dorit!

De Sfântul Nicolae îți doresc sa ai parte de cizmulițe pline de cadouri si cu lipici la fericire. La mulți ani, micuțule!

De Sfântul Nicolae, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta bunătatea si dragostea ce izvorăsc dintr-o inima mare si iubitoare!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Taxe și impozite locale 2023: Cine trebuie să depună rapoarte de evaluare și până la ce dată. Sancțiuni în caz de întârziere sau nedepunere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Taxe și impozite locale 2023: Cine trebuie să depună rapoarte de evaluare și până la ce dată. Sancțiuni în caz de întârziere sau nedepunere

Modul de calcul și limitele procentuale ale impozitelor aplicate imobilelor deținute de către persoanele fizice sau juridice din România sunt stabilite prin legea 227/2015 (Codul fiscal) actualizată.

Citește și: Impozitare pensii 2023: Românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei se vor bucura de o majorare a venitului lunar

Prin Ordonanța Guvernului nr. 16 / 2022 a fost hotărât că pentru stabilirea valorii impozabile, începând cu data de 01.01.2023, se va folosi ,,Grila Notarială” adică baza de date cu valorile orientative a proprietăților imobiliare, administrată de Uniunea Notarilor Publici din România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Însă, datorită faptului că trecerea de la vechiul mod de stabilire a valorilor impozabile (bazat pe raporte de evaluare) la cel nou este mult prea abrupt, existând multe tipuri de imobile necuprinse în ,,Grila Notarială” prin art.19 din Legea 370 / 2022 de aprobare a OG 16 / 2022 aplicarea prevederilor art 19 litera i. pct 106 și 107-116 din ordonanață se prorogă de la aplicare până la data de 01.01.2025.

Citește și: Noutăți Pensii 2023. Toate modificările din legea pensiilor care afectează pensiile de la 1 ianuarie 2023

Ca urmare, modul de calcul a valorilor impozabile a imobileleor se va face în continuare pe baza unor rapoarte de evaluare întocmite de un evaluator autorizat ANEVAR.

Ce este de făcut?

Conform ordonanței, direcțiile de taxe și impozite de la nivelul UAT-urilor trebuie să transmită contribuabililor notificări cu privire la necesitatea depunerii de rapoarte de evaluare pentru imobilele pe care le dețin și care intră sub incidența legii. Însă este de așteptat ca acest lucru să se întâmple, în anumite situații, cu întârziere, drept pentru care timpul de reacție să fie destul de scurt. În ajutorul contribuabililor voi prezenta o listă a imobilelor pentru care este necesară depunerea de rapoarte de evaluare:

•Persoanele juridice trebuie să depună rapoarte de evaluare pentru clădirile pe care le dețin și care au destinație rezidențială (de locuințe și anexele acestora) precum și pentru clădirile care au destinație nerezidențială (spații comerciale sau de producție inclusiv cu specific agrozootehnic).

Citește și: Punctul de pensie 2023: Începând cu 1 ianuarie valoarea punctului de pensie crește de la 1.586 lei la 1.785 de lei

•Persoanele fizice trebuie să depună rapoarte de evaluare pentru clădirile care au destinație nerezidențială (spații comerciale sau de producție inclusiv cu specific agrozootehnic).

Rapoartele de evaluare trebuie depuse la direcțiile de taxe și impozite ale UAT-urilor până la data de 31.03.2023, dată după care nu vor mai fi luate în considerare iar ca și urmare se va calcula un impozit pentru o valoare impozabilă de cinci ori mai mare decât precedenta.

Până aici am lămurit cine trebuie să depună rapoarte de evaluare a valorii impozabile , care sunt imobilele pentru care trebuie depuse rapoarte și care este pedeapsa în caz de întârziere sau nedepunere.

Mai trebuie să lămurim un lucru, unde gasim un evaluator autorizat? În primul și în primul rând pe site-ul ANEVAR, apoi întrebând pe la prieteni sau cunoscuți ori accesând pagina de facebook ”Evaluari Imobiliare” sau căutând pe OLX.

Evaluator autorizat ANEVAR
ing. Adam Petru


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ce spune Dana Nanu, despre propunerea de excludere din PSD Alba: „Decizia luată de colegii mei mă surprinde!”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ce spune Dana Nanu, despre propunerea de excludere din PSD Alba: „Decizia luată de colegii mei mă surprinde!”

Solicit ca posibila mea demitere să fie făcută prin VOT SECRET!

Atunci când am fost invitată să candidez pentru demnitatea funcției de consilier local PSD Alba Iulia m-am simțit onorată să pot să am posibilitatea de a influența pozitiv societatea albaiuliană ! Și de atunci, din 22 octombrie 2020 fac lucruri bune pentru Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca atare, decizia luată de colegii mei din Biroul Municipal PSD Alba Iulia, în această seară mă surprinde!

În urma votului secret de mâine, din CPJ Alba, voi trage concluziile: merg mai departe sau merg și mai departe!

Activez în mediul privat și pentru mine politica este doar o cale prin care încerc să cresc calitatea vieții noastre, a albaiulienilor!

Și ce faci din plăcere, dă roade!

Dana Nanu- Consilier Local PSD Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Alba Iulia va verifica imobilele care prezintă pericol pentru siguranța cetățenilor. Care sunt obligațiile proprietarilor de imobile

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Primăria Alba Iulia va verifica imobilele care prezintă pericol pentru siguranța cetățenilor. Care sunt obligațiile proprietarilor de imobile

„Primăria Alba Iulia verifică imobilele care prezintă pericol pentru siguranța cetățenilor. S-au trimis adrese celor care nu respectă prevederile legale!

Proprietarii mai multor imobile din Alba Iulia, au primit adrese din partea Biroului disciplina în construcții, din cadrul Poliției Locale, prin care li se solicită să intre în legalitate. Neregulile găsite țin de elemente ale unor fațade sau acoperișuri, care pun în pericol siguranța cetățenilor care tranzitează zonele respective.

Elit - Gustul Desăvârșit

De curând, mai mulți albaiulieni au semnalat că, în câteva zone din oraș, bucăți din anumite clădiri au căzut pe trotuar și că, în aceste condiții, există posibilitatea producerii unor evenimente nedorite.

Dau asigurări că Primăria municipiului verifică, permanent, în teren, respectarea legii și că ține cont de sesizările venite din partea locuitorilor orașului.

În link-ul de mai jos, puteți consulta Hotărârea de Consiliu Local care face referire la obligațiile pe care le au proprietarii imobilelor aflate pe raza municipiului.

https://se.apulum.ro/Registratura/DetaliuHCL?nr=255&an=2021″, a transmis Emil Antoniu Popescu, viceprimarul municipiului Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea