Mesaj de Ziua Națională a Medicului Veterinar

A devenit o tradiție ca la 15 mai să sărbătorim ZIUA NAȚIONALĂ A MEDICULUI VETERINAR, hotărâre luată la Congresul național de medicină veterinară din 1994 de la Sinaia, avându-se în vedere câteva momente cruciale, deosebit de importante pentru profesiunea noastră, care au avut loc în această zi:

– 15 mai 1861 – începutul învățământului medical veterinar, în cadrul primei Școli de medicină veterinară din România:

– 15 mai 1871 – înființarea Societății de Medicină veterinară, prima organizație profesională a medicilor veterinari din țara noastră

– 15 mai 1971 – reluarea activității Societății de Medicina Veterinara după interzicerea ei in 1949 – la împlinirea a 100 de ani de la înființare

– 5-15 mai 1990 – înființarea și organizarea direcțiilor sanitare veterinare și a circumscripțiilor teritoriale prin desprinderea lor din direcțiile agricole în structura unei Direcții Generale Sanitare Veterinare, ca sector distinct si autonom.

Aceste excepționale împliniri ne-au format, ne-au consolidat în timp, ne-au asigurat afirmarea în societate și au însemnat de fiecare dată remarcabile victorii profesionale.

Se cuvine sa aducem un pios omagiu, neștearsă amintire și recunoștința marilor noștri înaintași, pentru tot ce au făcut pentru noi, pentru realizările lăsate drept moștenire, pentru dăruirea si abnegația cu care au contribuit la definirea profesiunii noastre și la progresul medicinii veterinare românești.

Adresam, de asemenea, alese sentimente de mulțumire, apreciere si respect, personalităților contemporane si colegilor – tineri și vârstnici – care prin priceperea și munca lor neobosită, dragostea și devotamentul pentru profesiune, au apărat prestigiul medicului veterinar și au făcut cunoscute meritele si contribuțiile noastre în știință, în economia naționala și societatea româneasca.

Medicina veterinară trebuie sa ocupe și în continuare un loc de frunte în societate bucurându-se pe măsura de aprecierea și sprijinul conducerii statului.

Suntem în stare să facem lucruri mari, să fim uniți și să constituim un corp profesional de elită spre binele nostru și al țării. Trebuie să avem o pregătire cât mai buna și la zi, să perfectăm ceea ce mai este necesar în privința legislației sanitare veterinare naționale, pe care sa o aplicam întocmai.

Medicul veterinar indiferent de locul care-l ocupă în societatea româneasca (medic veterinar de liberă practică sau medic veterinar în serviciile publice) are un rol recunoscut si bine apreciat pe care nimeni, oricât ar vrea, nu-l poate anula iar profesiunea de medic veterinar care a dăinuit peste timp va dăinui in continuare, dar susținută bineînțeles de noi toți prin activitate profesională de calitate, prin competență și demnitate profesională.

Este important pentru noi toți să ne facem datoria fiecare la locul unde suntem, să păstrăm unitatea profesiei care nu a încetat niciodată, indiferent de greutățile întâlnite de-a lungul anilor.

Cu prilejul zilei de 15 mai 2019 adresam tuturor medicilor veterinari din județul Alba felicitări, urări de bine, sănătate și succes în toate activitățile și acțiunile pe care le întreprind si mulți ani profesiei.

LA MULȚI ANI !

CONDUCEREA DIRECȚIEI SANITARE VETERINARE SI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR, A ASOCIAȚIEI MEDICILOR VETERINARI, A SINDICATULUI ȘI A COLEGIULUI MEDICILOR VETERINARI ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...