Mega-ancheta la IPJ Alba: Sedii din județ, sigilate și percheziții la șefii din sistem
Mega-ancheta DNA la IPJ Alba: Sedii din județ, sigilate și percheziții la șefii din sistem
O anchetă a DNA vizează mai mulți polițiști din Alba, privind infracțiuni de corupție. Mega-dosarul se referă la fapte de dare și luare de mită, abuz în serviciu, dar și fraudă prin fonduri europene.
Percheziţii au avut loc la posturi comunale de poliţie din zona Munţilor Apuseni, la domiciliile unor poliţişti, o parte cu funcţii de conducere, precum şi la sedii de firme şi domicilii ale unor oameni de afaceri.
Din cele de 50 de percheziţii derulate joi, 9 iunie, 10 au avut loc la sedii de instituţii, printre care IPJ Alba, Poliţia Oraşului Câmpeni, Secţia de Poliţie Rurală Câmpeni, posturile de poliţie comunale Vidra, Poiana Vadului, Sohodol şi altele din zona de nord a judeţului.
Surse judiciare susţin că sedii ale unor posturi comunale ar fi fost sigilate de către procurori. Faptele de fraudă din fonduri europene ar fi avut loc în legătură cu proiecte finanţate de AFIR.
Deocamdată, procurorii nu au ajuns la faza urmăririi penale ”in personam”, dar sursele citate susţin că percheziţii au avut loc la domiciliile celor mai importante persoane din cadrul IPJ Alba, precum şi de la vârful Poliţiei Câmpeni. De asemenea, au avut percheziţii şi alţi poliţiştii care lucrează la structurile comunale vizate.
Aceleaşi surse afirmă că în ultimele luni, angajaţi de la Serviciul de Operaţiuni Speciale au fost detaşaţi în Apuseni pentru a urmări transporturile de lemn. Aceştia sunau la 112, pentru a fi verificate de către poliţiştii din zonă. De cele mai multe ori, transporturile de lemn erau lăsate să plece spre destinaţie, chiar dacă nu aveau documentele în regulă.
Pădurile din Munţii Apuseni au reprezentat permanent după Revoluţie o sursă importantă de beneficii pentru afaceriştii din domeniul exploatării lemnului, dar şi pentru oamenii legii, care trebuiau să aplice legea atunci când constatau ilegalităţi. În timp, la nivelul IPJ Alba, s-ar fi constituit o veritabilă reţea de protecţie a unor firme ce aveau drept obiect de activitate exploatarea şi procesarea masei lemnoase.
Unii dintre funcţionarii publici vizaţi ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu în pentru a nu îşi îndeplini sau îndeplini defectuos sarcinile de verificare prevenire şi control a traficului de masă lemnoasă. Sursele indică faptul că unii angajaţi din mediul MAI ar fi asigurat un palier de protecţie pentru afacerile derulate nelegal de către firmele vizate de anchetă.
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate corupţiei şi de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 şi 2022. În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 50 de locaţii situate pe raza judeţului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se precizează în comunicatul DNA transmis joi, 9 iunie 2022.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara Ioan Hădărig, scriitor și eseist originar din municipiul Aiud, județul Alba, a fost distins miercuri, 20 noiembrie 2024, cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, pentru volumul „ASTĂZI CERUL […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată