Rămâi conectat

Actualitate

Meditații cu „bani vizibili”, pentru elevi. Noul ministru al Educației spune ce este în regulă: „Nu sunt pentru a le interzice”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Meditații cu „bani vizibili”, pentru elevi. Noul ministru al Educației spune ce este în regulă: „Nu sunt pentru a le interzice”

Ministrul Educației, Daniel David, a declarat, luni, 13 ianuarie 2025, faptul că profesorii ar trebui să fie evaluați pe baza unor indicatori de performanță, iar în acest mod să fie și renumerați financiar. Acesta a făcut și precizări importante cu privire la meditații.

Citește și: Noul ministru al Educației vrea venituri bazate pe respect și bonusuri pentru profesori: „Dincolo de un salariu decent”

Sărbătoarea Muzicii 2025

Întrebat despre banii pe care cadrele didactice îi obțin din meditații, noul ministru al Educației, Daniel David, a declarat că nu este „pentru a le interzice”, dar că „trebuie făcute legal și evitate conflictele de interese”.

„Ar trebui să gândim o serie de indicatori de performanță astfel încât în funcție de performanțele pe care le ai, cei care au performanțe mai mari la clasă să poată să câștige mai mult. Să apară și această diferențiere”, a spus Daniel David.

El a făcut precizări și despre meditații, spunând că dacă banii „sunt vizibili”, iar meditațiile „se fac legal”, atunci „este în regulă”.

„Meditațiile nu trebuie făcute pe ascuns, adică nu trebuie făcute într-o manieră în care nu pot fi fiscalizate și în același timp trebuie să avem grijă să evităm conflictul de interes, dar nu sunt pentru a le interzice”, a precizat fostul rector universitar.

Daniel David, ministrul al Educației, se așteaptă la un buget mai mare pentru educație

Noul ministru al Educației a spus că lucrează la o reformă a învățământului superior și a cercetării, prin care institute naționale, cele ale Academiei, universități sau centre de cercetare private să colaboreze între ele, pentru a evita „cheltuirea de resurse și competiția în sens prost”.

Daniel David a spus, referitor la bugetul Ministerului Educației, că se așteaptă „să fie ușor mai mare față de anul trecut”.

„După această primă etapă, lucrez la un diagnostic al întregului sistem și de educație și de cercetare pentru a știi ce funcționează bine și de ce. Iar acel diagnostic va sta la baza a ceea ce eu văd ca a doua parte a mandatului, când sper să ne așezăm politic și sper ca pe la mijlocul anului și aspectele financiare să funcționeze mai bine”, a adăugat ministrul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie Ionuț Moșteanu, Ministrul Apărării, a declarat vineri, 11 iulie 2025, că măsurile fiscale anunțate recent de premierul Ilie Bolojan reprezintă un pas necesar în reducerea deficitului bugetar. De asemenea, acesta a reiterat că USR susține demersurile luate de premierul […]

Citește mai mult

Actualitate

Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026

Ziarul Unirea

Publicat

în

Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026 Ilie Bolojan a oferit vineri, 11 iulie 2025, noi detalii privind modificările fiscale pregătite de Guvern, incluzând schimbarea modului de calcul al […]

Citește mai mult

Actualitate

Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu Directorul unei companii de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei, a decis să renunțe, din proprie inițiativă, la o parte consistentă din salariul încasat lunar. Suma la care renunță este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea