Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medicul oftalmolog Violeta Lazăr: Pacienții pot să vină cu mare încredere la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia; operațiile de cataractă decontate parțial de CAS

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul oftalmolog Violeta Lazăr, a declarat, luni, la radio Unirea FM, că pacienții pot apela cu încredere la serviciile Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, întrucât cadrele medicale se specializează continuu, aparatura este performantă, mediul de lucru curat, iar în cazul cataractei, spre exemplu, o parte din costuri sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Întrebată, luni, la o emisiune de la radio Unirea FM, dacă spitalul are aparatură inclusiv pentru intervenții în cazul bebelușilor și copilașilor, dr. Violeta Lazăr, a răspuns că unitatea spitalicească este pregătită din acest punct de vedere.

”Din 2013 Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia este acreditat CONAS, care este o comisie națională de acreditare a spitalelor, are 2.400 de criterii de evaluare, începând de la pregătirea personalului, circuite, suprafețe, aparatură, care trebuie să fie de înaltă performanță”, a spus dr. Violeta Lazăr.

Medicii participă la congrese, în vreme ce infirmierele și asistenții medicali participă la cursuri de pregătire și educație medicale, fiind interesați de ceea ce este nou în domeniu.

”Să nu mai vorbim de sterilizare, de atenția dată pentru pacient, blocul operator, sterilizarea instrumentelor, a aparaturii, se iau probe să nu existe bacterii, cum ni s-au luat nouă, ca medici, de pe piele, din gât, să nu fim purtători de bacterii, să nu punem în pericol intervențiile chirurgicale. Eu spun că spitalul e dotat pentru intervenții, inclusiv cataractă operăm, glaucom se operează, (n.r. facem intervenții de) chirurgie oculoplastică. Colegii mei sunt bine pregătiți, suntem toți medici primari”, a mai spus dr. Violeta Lazăr.

De asemenea, spitalul are contract cu Casa de Asigură de Sănătate, care ”decontează o parte din cheltuielile de cataractă”, iar pacientul plătește ”doar diferența de cristalin” pentru că restul materialelor sunt plătite, potrivit sursei citate.

”Pe de o parte, pacientul poate să vină că este totul curat, frumos, făcut cu mare grijă, plus costurile pentru operație sunt mult mai mici”, a mai declarat medicul oftalmolog.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea