Medicul oftalmolog Violeta Lazăr: Pacienții pot să vină cu mare încredere la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia; operațiile de cataractă decontate parțial de CAS

Medicul oftalmolog Violeta Lazăr, a declarat, luni, la radio Unirea FM, că pacienții pot apela cu încredere la serviciile Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, întrucât cadrele medicale se specializează continuu, aparatura este performantă, mediul de lucru curat, iar în cazul cataractei, spre exemplu, o parte din costuri sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Întrebată, luni, la o emisiune de la radio Unirea FM, dacă spitalul are aparatură inclusiv pentru intervenții în cazul bebelușilor și copilașilor, dr. Violeta Lazăr, a răspuns că unitatea spitalicească este pregătită din acest punct de vedere.

INFORMARE COVID-19

”Din 2013 Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia este acreditat CONAS, care este o comisie națională de acreditare a spitalelor, are 2.400 de criterii de evaluare, începând de la pregătirea personalului, circuite, suprafețe, aparatură, care trebuie să fie de înaltă performanță”, a spus dr. Violeta Lazăr.

Medicii participă la congrese, în vreme ce infirmierele și asistenții medicali participă la cursuri de pregătire și educație medicale, fiind interesați de ceea ce este nou în domeniu.

”Să nu mai vorbim de sterilizare, de atenția dată pentru pacient, blocul operator, sterilizarea instrumentelor, a aparaturii, se iau probe să nu existe bacterii, cum ni s-au luat nouă, ca medici, de pe piele, din gât, să nu fim purtători de bacterii, să nu punem în pericol intervențiile chirurgicale. Eu spun că spitalul e dotat pentru intervenții, inclusiv cataractă operăm, glaucom se operează, (n.r. facem intervenții de) chirurgie oculoplastică. Colegii mei sunt bine pregătiți, suntem toți medici primari”, a mai spus dr. Violeta Lazăr.

De asemenea, spitalul are contract cu Casa de Asigură de Sănătate, care ”decontează o parte din cheltuielile de cataractă”, iar pacientul plătește ”doar diferența de cristalin” pentru că restul materialelor sunt plătite, potrivit sursei citate.

”Pe de o parte, pacientul poate să vină că este totul curat, frumos, făcut cu mare grijă, plus costurile pentru operație sunt mult mai mici”, a mai declarat medicul oftalmolog.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Toadeer Lenuta 14 martie 2018 at 8:26

Va rog sa-mi spuneti cit costa o interventie chirurgicala,mai bne zis cit trebuuie sa plateasca pacientul.Daca primiti pacienti si din alte localitati (judete)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...