Rămâi conectat

Actualitate

Medicul Musta, unul dintre „apostolii pandemiei”, trimis în judecată de DNA. Ar fi instigat mai multe asistente să lucreze la clinica lui privată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicul Musta, unul dintre „apostolii pandemiei”, trimis în judecată de DNA. Ar fi instigat mai multe asistente să lucreze la clinica lui privată

Unul dintre cei mai influenți și cunocuți medici români, doctorul Virgil Musta, devenit „celebru” pe perioada pandemiei COVID-19 pentru sfaturile sale, se află în acest moment în vizorul DNA, din cauza unor fapte de instigare la abuz în serviciu. 

Avocatul Ghorghe Piperea a comentat la rândul său evenimentul și situația în care mediul se află, într-o postare distribuită în mediul online.

Musta e acuzat că a instigat mai multe asistente de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara să lucreze la clinica sa privată în pandemie.

„Unul dintre “eroii din linia întâi” în care atâta amar de lume a avut încredere și care a fost intens mediatizat în plandemie a fost trimis în judecată de DNA. E vorba de onestul și bine intenționatul domn Musta Virgil Filaret, de la Spitalul de Infecțioase din Timișoara, care avea un laborator privat unde efectua, pe banii oamenilor și ai cnas, teste RT-PCR. Mulți ca domnia sa au făcut banul gros din exacerbarea proporțiilor plandemiei și din colectarea datelor noastre biometrice. Poate că DNA îi va dibui cândva și pe ăștia… Plus doctorii sponsorizați de big pharma. Plus influencerii grețoși de la tv.

De amnistiat și iertat asemenea specimene: nț, over my dead body”, scrie Piperea pe Facebook.

Medicul Virgil Musta, devenit celebru datorită sfaturilor din pandemia COVID, a fost trimis în judecată de DNA, marți, pentru instigare la abuz în serviciu, conform comunicatului instituției.

Alături de Musta au mai fost trimiși în judecată și Diana Luminița Manolescu, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, și Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care era asociat Musta.

Procurorii susțin că Musta ar fi pus trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

”La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente”, se mai arată în comunicatul DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea