Rămâi conectat

Politică Administrație

Medicii vor lucra mai puţin, dacă nu cresc veniturile. Ce spune Colegiul Medicilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătăţii are 30-45 de zile pentru a soluţiona cererile privind protecţia şi creşterea veniturilor medicilor, dacă nu CMR va cere Comisiei Europene să oblige România să aplice Directiva timpului de lucru, a spus preşedintele CMR, Vasile Vasile Astărăstoae.

Astărăstoae a declarat, că reprezentanţii Colegiului Medicilor au avut, săptămâna trecută, o primă întâlnire la Ministerul Sănătăţii în care s-a propus ca medicii să beneficieze de scutirea impozitului pe salariu, aşa cum se întâmplă în cazul IT-iştilor.

El a spus că s-a mai propus legalizarea plăţilor informale după desfăşurarea actului medical, aşa cum prevede legea privind drepturile pacienţilor, iar practica privată în spitalul public să fie foarte clar reglementată. Totodată, s-a propus şi acordarea unui spor de fidelitate medicilor, începând cu 30 la sută din salariu, în funcţie de posibilităţile fiecărui spital, iar medicul să se angajeze că timp de trei ani nu pleacă în străinătate.

„Indiferent dacă se acceptă toate cele patru puncte, noi nu vom discuta cât timp nu se face acea modificare legislativă, care a fost acceptată de patru miniştri până acum, din statutul medicului, prin care să se spună în mod foarte clar că medicul, în virtutea independenţei sale profesionale, nu este funcţionar şi nici echivalentul unui funcţionar”, a spus Astărăstoae.

Preşedintele CMR a arătat că dacă aceste propuneri nu vor fi rezolvate într-un interval de timp rezonabil, de 30-45 de zile, atunci CMR va solicita Comisiei Europene să oblige România să aplice Directiva privind timpul de lucru al medicilor.

El a spus că CMR va cere medicilor, după acest interval de timp, să facă doar o singură gardă pe lună, cea care este obligatorie prin contractul de muncă pe care îl au.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea