Medicii vor lucra mai puţin, dacă nu cresc veniturile. Ce spune Colegiul Medicilor

Ministerul Sănătăţii are 30-45 de zile pentru a soluţiona cererile privind protecţia şi creşterea veniturilor medicilor, dacă nu CMR va cere Comisiei Europene să oblige România să aplice Directiva timpului de lucru, a spus preşedintele CMR, Vasile Vasile Astărăstoae.

Astărăstoae a declarat, că reprezentanţii Colegiului Medicilor au avut, săptămâna trecută, o primă întâlnire la Ministerul Sănătăţii în care s-a propus ca medicii să beneficieze de scutirea impozitului pe salariu, aşa cum se întâmplă în cazul IT-iştilor.

ELIT

El a spus că s-a mai propus legalizarea plăţilor informale după desfăşurarea actului medical, aşa cum prevede legea privind drepturile pacienţilor, iar practica privată în spitalul public să fie foarte clar reglementată. Totodată, s-a propus şi acordarea unui spor de fidelitate medicilor, începând cu 30 la sută din salariu, în funcţie de posibilităţile fiecărui spital, iar medicul să se angajeze că timp de trei ani nu pleacă în străinătate.

„Indiferent dacă se acceptă toate cele patru puncte, noi nu vom discuta cât timp nu se face acea modificare legislativă, care a fost acceptată de patru miniştri până acum, din statutul medicului, prin care să se spună în mod foarte clar că medicul, în virtutea independenţei sale profesionale, nu este funcţionar şi nici echivalentul unui funcţionar”, a spus Astărăstoae.

Preşedintele CMR a arătat că dacă aceste propuneri nu vor fi rezolvate într-un interval de timp rezonabil, de 30-45 de zile, atunci CMR va solicita Comisiei Europene să oblige România să aplice Directiva privind timpul de lucru al medicilor.

ADEZIUNE PLUS

El a spus că CMR va cere medicilor, după acest interval de timp, să facă doar o singură gardă pe lună, cea care este obligatorie prin contractul de muncă pe care îl au.

Sursa Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

gheo 18 mai 2014 at 14:12

medicii sa aleaga ,statul, privat sau strainatatea ,ei vor si cu sula-n anus si cu sufletul in rai !!!!

Comentariile sunt oprite