Rămâi conectat

Actualitate

Medicii din România cer noi restricții pentru limitarea COVID-19. „Pacienții nu au loc la ATI. E nevoie de măsuri restrictive mult mai exigente”

Publicat

în

Medicii din România cer noi restricții pentru limitarea COVID-19. „Pacienții nu au loc la ATI. E nevoie de măsuri restrictive mult mai exigente”

Un număr tot mai mare de medici din România consideră că este nevoie de noi restricții pentru a putea reduce numărul noilor infectări cu COVID-19, arată DCNEWS.ro.

Radu Țincu, medic specialist ATI, a declarat că spitalele sunt depășite de numărul mare de pacienți cu Covid-19 și că mulți dintre aceștia ajung cu afecțiuni pulmonare de peste 70%.Țincu spune că o soluție pentru rezolvarea problemei este implementarea de restricții mai exigente.

Electrica Furnizare Discount
Radu Țincu: Pacienții nu au loc la ATI, rămân în camera de gardă

„În toate spitalele din București situația e gravă, pacienții nu au loc la ATI, rămân în camera de gardă, de la câteva ore, la câteva zile, până ajung în saloane. Se prezintă cu afecțiuni de peste 70% pentru că foarte mulți întârzie intrarea în spital, vin după 4-5 zile de la debutul bolii. Majoritatea celor internați la ATI sunt persoane nevaccinate cu vârsta de peste 60 de ani. Toți pacienții care ajung la ATI sunt intubați, ventilați mecanic, majoritatea sunt nevaccinați. Au fost și 2-3 cazuri de oameni vaccinați ajunși la Terapie Intensivă. Cineva de peste 75 de ani, vaccinat, e clar că are un răspuns imunitar deficitar, în special cei cu boli cronice. Din 10 pacienți care vin infectați la spital, 7 sunt nevaccinați, ceea ce pune în mare dificultate. Nu tratamentul este problema, nu știu dacă sunt stocuri de medicamente, dar pacienții beneficiază de terapiile necesare, problema este lista lungă de așteptare și resursa umană.

„Unii dintre angajați, cei nevaccinați, ajung să aibă și ei Covid”

Pacienții ATI au nevoie de îngrijire de specialitate. Doar ca să-i întorci de pe spate pe burtă, pentru o mai bună oxigenare, ai nevoie de 4-6 oameni. Acești oameni fac acest lucru de peste un an și jumătate, iar unii dintre angajați, cei nevaccinați, ajung să aibă și ei Covid. În acest moment, nu creșterea capacității ATI este o prioritate, pentru că oricât de mult o vom crește, ea nu va cuprinde numărul tot mai mare de pacienți.

E nevoie de măsuri restrictive mult mai exigente care să încetinească ritmul de îmbolnăvire, astfel bolnavii pot fi tratați. Dacă nu mai avem locuri în spitale, rata de mortalitate va crește. Anticorpii monoclonali au fost folosiți în SUA, în România nu există, asta pentru că SUA au raționalizat exportul acestui tratament. De anul trecut, stocurile au fost folosite doar pentru SUA. Dacă politica de raționalizare rămâne la fel, atunci vom avea probleme”, a declarat Radu Țincu la Realitatea Plus.

Publicitate

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

Publicat

în

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

Putem reduce din timp când vedem că n-avem unde înainta

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el, pentru DC NEWS.

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur.

Electrica Furnizare Discount

Vor exista mereu șoferi nesimțiți, dar într-un oraș mare precum Bucureștiul nu câștigă decât 1-2 minute

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Atenționare COD GALBEN de CEAȚĂ în județul Alba: Vizibilitate redusă sub 200 de metri, până la ora 10:00

Publicat

în

ANM a emis luni dimineața o atenționare de tip Cod Galben de ceață, valabilă în mai multe zone și localități din județul Alba.

Între orele 08:00 – 10:00 este vizată zona localităților Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Berghin, Noșlac, Rădești, Cut.

Se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 100 m. Atenționarea este valabila în data de 18.10.2021 de la ora 6:30 pana la ora 10:00.

Electrica Furnizare Discount

Atenționarea ANM este valabilă și pentru mai multe localități din județul Mureș: Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Cristești, Ernei, Brâncovenești, Acățari, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Glodeni, Sânpaul, Sântana de Mureș, Aluniș, Lunca, Chețani, Gheorghe Doja, Petelea, Breaza, Vătava, Ogra, Rușii-Munți, Suseni, Cuci, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Bogata, Corunca.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare