Rămâi conectat

Curier Județean

Medici noi în două secții ale Spitalului Orăşenesc Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veşti bune pentru pacienţii cugireni care au nevoie de tratament pentru afecţiunile pulmonare. Începând cu luna noiembrie un medic pneumolog îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii. Este vorba de dr. Angela Parastie, absolventă a UMF din Cluj Napoca. Sosirea acesteia este de bun augur, având în vedere adresabilitatea tot mai crescută. Astfel, va fi funcţional Compartimentul Pneumologie, prevăzut cu 6 paturi în structura organizatorică a spitalului, în cadrul secţiei interne.

spitalul-din-cugirŞi Compartimentul Chirurgie are medic nou. Pe lângă Dr. Terezia Boruah, directorul medical al Spitalului şi-a început activitatea Dr. Cristi Câmpeanu, medic specialist chirurg. În felul acesta, s-a rezolvat o problemă foarte importantă cu care se confruntă compartimentul cu cea mai mare adresabilitate şi anume închiderea sa pe perioada concediului singurului medic din cadrul acestuia.

“Atât implicarea substanţială a Primăriei Oraşului Cugir cât şi eforturile depuse de echipa Spitalului au contribuit la rezolvarea într-o măsură mulţumitoare a deficitului de personal, ceea ce părea de necrezut la un moment dat. Toate aceste lucruri au fost posibile ţinând cont de faptul că în anul 2016 s-a obţinut acreditarea spitalului de către ANMCS. În continuare suntem în tratative cu un medic endocrinolog, un specialist ORL şi un medic internist.“ a completat managerul spitalului jr. Florin Arion.

Reamintim că de curând s-a alăturat echipei medicale de la Cugir un medic radiolog Dr. Câmpian Nicoleta, care şi-a început activitatea în luna septembrie. Serviciile de radiologie şi imagistică medicală (ecografie generală, specială şi CT) reprezintă investigaţii peraclinice de mare necesitate în stabilirea diagnosticului de certitudine fără de care nu poate fi asigurată calitatea actului medical. Până la venirea medicului radiolog cu normă întreagă, activitatea medicală care necesită astfel de investigaţii era mult îngreunată. Mai mult decât atât, cooptarea medicului radiolog a făcut posibliă demararea activităţii Computerului Tomograf din dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală. Acesta este funcţional din luna octombrie, după ce în cursul lunii septembrie Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare.

În total, anul acesta, la Spitalul Orăşenesc Cugir au fost angajaţi un număr de 7 medici noi în următoarele specialităţi: psihiatrie, dermatologie, diabetologie, oftalmologie, radiologie, pneumologie, chirurgie, precum şi un biolog în cadrul Laboratorului de analize. Spitalul Orăşenesc Cugir mai are încheiate contracte cu un număr de 17 medici rezidenţi, care la sfârşitul perioadei de rezidenţiat urmează să-şi ocupe postul în cadrul unităţii.

“Sperăm că în viitor să se păstreze acest trend pozitiv al calităţii şi diversităţii serviciilor medicale oferite de către unitatea noastră în aşa fel încât problemele de sănătate ale locuitorilor să fie rezolvate cu promptitudine şi profesionalism. “ a declarat Arion FLORIN, Managerul Spitalul Orăşenesc Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea