Medic român stabilit în Suedia: „Școlile și magazienele sunt deschise, dar oamenii, în special bătrânii, se autoizolează benevol”
Medic român stabilit în Suedia: „Școlile și magazienele sunt deschise, dar oamenii, în special bătrânii, se autoizolează benevol”
Popoarele nordice sunt foarte disciplinate, lucru confirmat și de atitudinea lor în contextul pandemiei de coronavirus. O româncă stabilită în Suedia a povestit că suedezii preferă să se autoizoleze, benevol, pentru a limita riscul infectării.
Medicul român stabilit în țara scandinavă a povestit că școlile și magazinele nu s-au închis, menționând că nu sunt impuse restricții ca în alte țări. Cu toate acestea, cetățenii sunt disciplinați și aleg să se autoizoleze. În special persoanele vârstnice fac acest lucru, mai ales că serviciile sociale vin în ajutorul lor.
„Dacă au mai mult de 70 de ani nu ies, se ajută cu serviciile puse la dispoziție de autorități, au posibilitatea de a fi asistați la domiciliu de persoane autorizate”, a spus medicul Laura Ghibu.
Medicul român a transmis românilor un mesaj în sensul că doar izolarea masivă a populației protejează contra infectării.
Suedia are până în prezent peste 1.600 de cazuri de infectare, fiind înregistrate 16 decese, fiind cea de-a 14-a țară din lume, cea mai afectată de noua criză generată de virusul COVID-19.
Surse: Digi24
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]