Medic român stabilit în Suedia: „Școlile și magazienele sunt deschise, dar oamenii, în special bătrânii, se autoizolează benevol”

Medic român stabilit în Suedia: „Școlile și magazienele sunt deschise, dar oamenii, în special bătrânii, se autoizolează benevol”

Popoarele nordice sunt foarte disciplinate, lucru confirmat și de atitudinea lor în contextul pandemiei de coronavirus. O româncă stabilită în Suedia a povestit că suedezii preferă să se autoizoleze, benevol, pentru a limita riscul infectării.

Medicul român stabilit în țara scandinavă a povestit că școlile și magazinele nu s-au închis, menționând că nu sunt impuse restricții ca în alte țări. Cu toate acestea, cetățenii sunt disciplinați și aleg să se autoizoleze. În special persoanele vârstnice fac acest lucru, mai ales că serviciile sociale vin în ajutorul lor.

ELIT

„Dacă au mai mult de 70 de ani nu ies, se ajută cu serviciile puse la dispoziție de autorități, au posibilitatea de a fi asistați la domiciliu de persoane autorizate”, a spus medicul Laura Ghibu.

Medicul român a transmis românilor un mesaj în sensul că doar izolarea masivă a populației protejează contra infectării.

Suedia are până în prezent peste 1.600 de cazuri de infectare, fiind înregistrate 16 decese, fiind cea de-a 14-a țară din lume, cea mai afectată de noua criză generată de virusul COVID-19.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...