Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medic de familie din Alba Iulia: „Numărul de bolnavi Covid este cu mult peste numărul prezentat de autorități. Dragi politicieni, este cazul să schimbați protocoalele”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mădalina Vesa, medic de familie din municipiul Alba Iulia a abordat problema numărului real de bolnavi Covid, explicând că sunt trei categorii de bolnavi. Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare aceasta analizează de ce numărul bolnavilor este mai mare în realitate față de cifrele prezentate de autorități și de ce ar fi indicat să fie schimbate protocoalele de testare.

„Dacă interesează pe cineva (din autorități) ce se întâmplă în realitate: numărul de bolnavi Covid este cu mult peste numărul prezentat de autorități. Exista mai multe categorii de bolnavi: o categorie sunt cei care sunt angajați și au nevoie de concediu medical pt a sta acasă în izolare, în consecință trebuie să se testeze PCR (doar acest test este recunoscut de autorități și doar așa primesc decizii de izolare și se pot elibera CM de izolare-contează tipul concediului pt că plata salariul și numărul de zile de concediu diferă) .

O alta categorie este cea care nu are nevoie de concediu medical (CM) dar sunt oameni corecți și se testează (vor să cunoască realitatea, vor să existe o statistica corecta).

Alta categorie sunt cei care muncesc pe cont propriu (proprii angajați) – aceștia nu vor să se testeze . Tot din categoria acestora sunt unii care se testează dar în privat (IgM sau alte teste rapide) și nu prin test PCR ( adică, aceste teste nu intra la numărătoare- daca ai un test pozitiv trebuie repetat un PCR că să intri pe filera DSP ). Dintr-o familie cu 4 membrii se testează doar unul ( contracost sau nu) desi toți 4 au simptome. Pe ceilalți 3 nu îi pot declara covid pt că nu au test covid. O alta problema este că oamenii au simptome minime și de-abia după câteva zile (uneori o săptămână) se îngrijorează și mă anunță.

Daca sunt anunțată după ora 12 trebuie să aștept a 2 a zi pt a face programarea la testare . Programarea durează 2 zile . Deci boala o are de 6 zile, mai sta încă 2 , se testează și primește 14 zile de stat la domicliu, când în mod normal ar trebui să stea doar 6 zile (binenteles că se prelungește concediul daca starea de sănătate este alterata , dar puține cazuri sunt de acest gen). Din aceasta cauza mulți aleg să nu se mai testeze .

Dragi politicieni, este cazul să schimabti protocoalele. Ați început bine, dar din vara ați scapăt totul de sub control, iar acum este haos.

Eu nu monitorizez în acest moment doar 20 de pozitivi , ci vre-o 50. Ce soluții îmi dați pt cei 30?

PS: mama iarăși o să mă ia la rost că de ce mă enervez și îmi consum atât de mult timp cu lucruri ce nu pot schimba ………… dar de ce nu se poate să lucram corect? vorbim totuși doar de legislație care aceasta se poate schimba în funcție de evoluția evenimentelor. Și este doar începutul…………”, a scris medicul Mădălina Vesa pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea