Rămâi conectat

Ştirea zilei

Materiale sanitare, măști și kituri de detecție COVID-19, în valoare de 165.000 de lei, DONATE de Primăria Alba Iulia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Materiale sanitare, măști și kituri de detecție COVID-19, în valoare de 165.000 de lei, au fost DONATE de Primăria Alba Iulia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba.

Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat, în această perioadă, 7.000 de măști de protecție cu factor de risc biologic FFP2/K95, materiale sanitare pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba.

De asemenea au fost achiziționate și donate unității medicale din Alba Iulia kituri de extracție și detecție COVID-19. Costurile pentru această achiziție au fost acoperite dintr-o parte a economiei realizată, în acest an, din reducerea costurilor pentru iluminatul festiv de sărbători.

Astfel, 5,000 de măști au fost donate Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și alte 2.000 Serviciului de Ambulanță Județean Alba. Valoare totală a materialelor sanitare donate, măști și kituri, se ridică la aproximativ 165.000 de lei.

„Municipiul Alba Iulia este alături de cei care luptă, în linia întâi, pentru sănătatea noastră și îi va ajuta de fiecare dată când va fi nevoie. Eforturile acestor oameni minunați din sistemul medical sunt văzute și apreciate. Cu tristețe observăm că spitalele devin neîncăpătoare și fiecare dintre noi ar trebui să îi ajutăm printr-un comportament responsabil, în fiecare zi.

Vă rog astfel, dragi albaiulieni, să respectați măsurile de prevenție sanitară, să purtați corect masca, să evitați zonele aglomerate și să vă dezinfectați permanent mâinile. Este momentul în care fiecare gest făcut de noi în comunitate contează pentru a opri răspândirea virusului și poate fi gestul care salvează încă o viață”, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia economisește, în acest an, aproape 1 milion de lei din sumele destinate iluminatului festiv de sărbători, bani care vor fi redirecționați spre susținerea luptei cu virusul SARS-COV-2, dar și pentru finanțarea unor lucrări urgente de infrastructură.

În anii trecuți, administrația locală consuma în medie între 1 milion și 1,5 milioane de lei pentru închirierea și montarea ornamentelor de sărbători, la care se adaugă costurile cu energia electrică folosită în cele 32 de zile (în 2018 și 2019), respective 46 de zile (în 2017). În acest an, tradiția este păstrată cu decență și respect pentru banul public, astfel încât s-au alocat 131.728,41 lei + TVA, aproximativ 14% din suma cheltuită pentru iluminatul festiv anul trecut (1 087 179, 86 lei în 2019).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea