Rămâi conectat

Ştirea zilei

Materiale sanitare, măști și kituri de detecție COVID-19, în valoare de 165.000 de lei, DONATE de Primăria Alba Iulia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Materiale sanitare, măști și kituri de detecție COVID-19, în valoare de 165.000 de lei, au fost DONATE de Primăria Alba Iulia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba.

Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat, în această perioadă, 7.000 de măști de protecție cu factor de risc biologic FFP2/K95, materiale sanitare pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba.

De asemenea au fost achiziționate și donate unității medicale din Alba Iulia kituri de extracție și detecție COVID-19. Costurile pentru această achiziție au fost acoperite dintr-o parte a economiei realizată, în acest an, din reducerea costurilor pentru iluminatul festiv de sărbători.

Astfel, 5,000 de măști au fost donate Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și alte 2.000 Serviciului de Ambulanță Județean Alba. Valoare totală a materialelor sanitare donate, măști și kituri, se ridică la aproximativ 165.000 de lei.

„Municipiul Alba Iulia este alături de cei care luptă, în linia întâi, pentru sănătatea noastră și îi va ajuta de fiecare dată când va fi nevoie. Eforturile acestor oameni minunați din sistemul medical sunt văzute și apreciate. Cu tristețe observăm că spitalele devin neîncăpătoare și fiecare dintre noi ar trebui să îi ajutăm printr-un comportament responsabil, în fiecare zi.

Vă rog astfel, dragi albaiulieni, să respectați măsurile de prevenție sanitară, să purtați corect masca, să evitați zonele aglomerate și să vă dezinfectați permanent mâinile. Este momentul în care fiecare gest făcut de noi în comunitate contează pentru a opri răspândirea virusului și poate fi gestul care salvează încă o viață”, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia economisește, în acest an, aproape 1 milion de lei din sumele destinate iluminatului festiv de sărbători, bani care vor fi redirecționați spre susținerea luptei cu virusul SARS-COV-2, dar și pentru finanțarea unor lucrări urgente de infrastructură.

În anii trecuți, administrația locală consuma în medie între 1 milion și 1,5 milioane de lei pentru închirierea și montarea ornamentelor de sărbători, la care se adaugă costurile cu energia electrică folosită în cele 32 de zile (în 2018 și 2019), respective 46 de zile (în 2017). În acest an, tradiția este păstrată cu decență și respect pentru banul public, astfel încât s-au alocat 131.728,41 lei + TVA, aproximativ 14% din suma cheltuită pentru iluminatul festiv anul trecut (1 087 179, 86 lei în 2019).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2023

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2023

În cadrul unui eveniment solemn dedicat Zilei Naționale a României, drapelul naţional, simbol al luptei poporului român pentru libertate, este arborat astăzi, 30 noiembrie 2023, la Alba Iulia.

Ceremonia de arborare pe catarg este programată să aibă loc la ora 12:30, în Piața Tricolorului.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Tricolorul a fost ridicat pe catargul situat pe esplanada Catedralei Încoronării. Arborarea s-a făcut cu o zi înaintea Zilei Naționale a României, în acordurile imnului de stat.

La manifestarea solemnă au participat reprezentanți ai administrației locale, județene, politicieni, reprezentanți ai MApN, partidelor politice, societății civile și fanfara militară care a asigurat fondul sonor prin cântece patriotice.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională, la Alba Iulia: Parada militară va fi mai mare decât în anii precedenți. Elicoptere, aeronave F-16 și peste 50 de mijloace tehnice militare

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale.

Citește și: La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește

Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare