Materiale sanitare, măști și kituri de detecție COVID-19, în valoare de 165.000 de lei, DONATE de Primăria Alba Iulia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba
Materiale sanitare, măști și kituri de detecție COVID-19, în valoare de 165.000 de lei, au fost DONATE de Primăria Alba Iulia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba.
Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat, în această perioadă, 7.000 de măști de protecție cu factor de risc biologic FFP2/K95, materiale sanitare pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba.
De asemenea au fost achiziționate și donate unității medicale din Alba Iulia kituri de extracție și detecție COVID-19. Costurile pentru această achiziție au fost acoperite dintr-o parte a economiei realizată, în acest an, din reducerea costurilor pentru iluminatul festiv de sărbători.
Astfel, 5,000 de măști au fost donate Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și alte 2.000 Serviciului de Ambulanță Județean Alba. Valoare totală a materialelor sanitare donate, măști și kituri, se ridică la aproximativ 165.000 de lei.
„Municipiul Alba Iulia este alături de cei care luptă, în linia întâi, pentru sănătatea noastră și îi va ajuta de fiecare dată când va fi nevoie. Eforturile acestor oameni minunați din sistemul medical sunt văzute și apreciate. Cu tristețe observăm că spitalele devin neîncăpătoare și fiecare dintre noi ar trebui să îi ajutăm printr-un comportament responsabil, în fiecare zi.
Vă rog astfel, dragi albaiulieni, să respectați măsurile de prevenție sanitară, să purtați corect masca, să evitați zonele aglomerate și să vă dezinfectați permanent mâinile. Este momentul în care fiecare gest făcut de noi în comunitate contează pentru a opri răspândirea virusului și poate fi gestul care salvează încă o viață”, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.
Primăria Alba Iulia economisește, în acest an, aproape 1 milion de lei din sumele destinate iluminatului festiv de sărbători, bani care vor fi redirecționați spre susținerea luptei cu virusul SARS-COV-2, dar și pentru finanțarea unor lucrări urgente de infrastructură.
În anii trecuți, administrația locală consuma în medie între 1 milion și 1,5 milioane de lei pentru închirierea și montarea ornamentelor de sărbători, la care se adaugă costurile cu energia electrică folosită în cele 32 de zile (în 2018 și 2019), respective 46 de zile (în 2017). În acest an, tradiția este păstrată cu decență și respect pentru banul public, astfel încât s-au alocat 131.728,41 lei + TVA, aproximativ 14% din suma cheltuită pentru iluminatul festiv anul trecut (1 087 179, 86 lei în 2019).
Știri recente din categoria Ştirea zilei
LIVE VIDEO| Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2023
Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2023
În cadrul unui eveniment solemn dedicat Zilei Naționale a României, drapelul naţional, simbol al luptei poporului român pentru libertate, este arborat astăzi, 30 noiembrie 2023, la Alba Iulia.
Ceremonia de arborare pe catarg este programată să aibă loc la ora 12:30, în Piața Tricolorului.
Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii
Tricolorul a fost ridicat pe catargul situat pe esplanada Catedralei Încoronării. Arborarea s-a făcut cu o zi înaintea Zilei Naționale a României, în acordurile imnului de stat.
La manifestarea solemnă au participat reprezentanți ai administrației locale, județene, politicieni, reprezentanți ai MApN, partidelor politice, societății civile și fanfara militară care a asigurat fondul sonor prin cântece patriotice.
Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale.
Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
LA MULȚI ANI ANDREI ȘI ANDREEA! Mesaje, FELICITĂRI și URĂRI de Sfântul Andrei 2023 pentru cei dragi
-
Actualitateacum 16 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Ştirea zileiacum 15 ore
LEGENDA Marelui Lup Alb, cel care îl călăuzea pe Sfântul Apostol Andrei pe tot parcursul său înspre sanctuarele dacice
-
Actualitateacum o zi
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor: Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei