Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Măsuri de sprijin pentru angajații din sectorul privat: Anunțul ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Măsuri de sprijin pentru angajații din sectorul privat: Anunțul ministrului Muncii

Guvernul României urmează să ia o serie de decizii care va sprijini angajații din mediul privat, a transmis la postul de televiziune Antena 3,ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Este o măsură pe care deja am luat-o, ținând cont de ceea ce am spus în programul Sprijin pentru România și anume, acea majorare voluntară cu 200 RON, fără ca să fie taxați de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creem o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație, nu tocmai fericită.”, a explicat Marius Budăi.
Întrebat de reporter dacă va rămâne sau nu la latitudinea angajatorilor din mediul privat, dacă vor crește sau nu salariile, ministrul a spus că este și interesul acestora să își păstreze angajații

„Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară până la o creștere a salariului minim, va acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură.”, a spus Budăi.

Ministrul a declarat că practic se vor adăuga aceşti bani la salariul de bază al angajaţilor:

„Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă.”

Ministrul Muncii a mai precizat că încă nu deţine o estimare cu privire la procentul angajatorilor privaţi care pot implementa măsurile anunţate, scrie antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bolile profesionale, asociate muncii: România, codașă în domeniul sănătății și securității în muncă

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Bolile profesionale, asociate muncii: România, codașă în domeniul sănătății și securității în muncă Senatorul Costel Vicol, Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, a condus masa rotundă dedicată îmbunătăţirii legislaţiei în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Evenimentul, desfăşurat în Sala Avram Iancu din Senatul României, a reunit reprezentanţi ai instituţiilor cheie din domeniu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea