Mașinile parcate pe trotuare vor putea fi ridicate: Eliminarea a trei cuvinte din Codul Rutier va da mai multă putere polițiștilor și libertate de mișcare pietonilor

Raport favorabil unei inițiative legislative care modifică Codul Rutier și le permite polițiștilor să ridice autoturismele parcate pe trotuare dat marți  de Comisia de Transporturi din Camera Deputaților.

Proiectul prevede eliminarea a trei cuvinte din Codul Rutier. Astfel, din Articolul 64 (”Poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă”) dispare sintagma ”pe partea carosabilă”, care îi împiedica pe polițiști să ridice automobilele care erau parcate exclusiv pe trotuar.

ELIT

”Interpretarea actuală e că pot fi ridicate doar mașinile care au minim o roată pe carosabil. Pe litera legii, așa e. Dar asta duce la situații anormale, cu mașini parcate cu totul pe trotuare care blochează accesul pietonilor, blochează intrarea în imobile sau accesul echipelor de intervenție. Vedem zilnic mame care nu își pot duce copiii în cărucioare pe trotuar din cauza mașinilor parcate neregulamentar sau persoane cu copii mici obligate să meargă pe carosabil, printre mașini”, a declarat Cătălin Drulă, inițiatorul proiectului, pentru G4Media.ro.

Proiectul, care a fost respins de Senat, așteaptă raport de la alte două comisii – Industrii și Juridică – după care trebuie să intre la votul final din plenul Camerei Deputaților.

Mihail David - 2020

G4Media.ro a scris în repetate rânduri despre trotuarele blocate din Capitală și marile orașe sufocate de mașini.

sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Nimic 12 decembrie 2019 at 6:01

Sa fie interzise toate masinile si gata ! Ne facem de minune cu prevederi de doi lei in loc sa gindim parcari !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...