Rămâi conectat

Actualitate

Mașinile Google Street View din nou pe drumurile din România. Se actualizează imaginile locale din Google Maps

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mașinile Google Street View se întorc în România, în această vară, pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps, se arată într-un comunicat de presă al companiei. În acest an, focusul va fi pe fotografierea șoselelor și drumurilor care leagă localitățile, iar mașinile vor porni în călătorie, timp de două luni, începând cu data de 25 iunie.

De asemenea, în această perioadă se desfășoară preluarea de imagini Street View din Delta Dunării, proiect derulat în colaborare cu organizația World Wide Fund (WWF) Romania. Pe de altă parte, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natură sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earh și pe aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum: Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenhal și fluviul Dunărea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea