Rămâi conectat

Actualitate

Mascaţii l-au capturat pe cugireanul acuzat de omor chiar când acesta încerca să se arunce pe fereastră

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se ia în calcul varianta unei crime pasionale

Poliţiştii Serviciului pentru Intervenţie rapidă (SPIR) l-au ridicat în forţă pe Gabriel Petre Bota chiar din apartamentul de la etajul II în care locuia în oraşul Gugir. Mascaţii s-au poziţionat strategic la ieşirile din imobil şi sub ferestrele apartamentului vizat.  Odată ajunşi în faţa uşii lui Bota au bătut strigând “Deschide! Polţia!”. La a treia strigare, vâzând că nimeni nu răspunde la somaţie şi uşa nu se deschide, iar lumina din locuinţă s-a stins, mascaţii au spart uşa, au intrat şi în ultimul moment au reuşit să îl înşface pe cugirean, care era cu un picior ieşit pe fereastră, pregătit să sară.

Vecinii tânărului susţin că acesta are înclinaţii homosexuale şi că legătura sa cu cetăţeanul german ucis în luna septembrie 2011 a fost una sexuală, poate chiar sentimentală. De aici şi ipoteza unei crime pasionale. Conform codului penal din Germania o astfel de faptă, omor deosebit de grav, se pedepseşte cu închisoare pe viaţă.

Capturarea lui Bota a avut loc joi 19 ianuarie, în jurul orei 18.00. Ulterior a fost adus şi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru audieri şi confirmarea mandatului european de arestare.  Curtea a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la Gabriel Petre Bota şi a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare a persoanei solicitate şi predarea acestuia către autoritatea judiciară competentă din  Germania. În vederea predării, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea persoanei solicitate pe o perioadă de 29 de zile.

Cugireanul este acuzat de omor deosebit de grav, faptă săvârşită în Germania în 26 septembrie 2011. Gabriel Petre Bota a ajuns în Germania la începutul lunii septembrie după ce a legat o relaţie pe internet, cu un cetăţean german în vîrstă de 42 de ani, care l-a şi găzduit pe român. Nu se cunoaşte exact contextul dar în data de 26 septembrie 2011, se pare că tânărul român l-a ucis intr-un mod foarte violent pe cetăţeanul german. Victima a fost găsită în baia propriei locuinţe fără viaţă, strangulată şi plină de vânătăi. Imediat după teribilul gest Gabriel Bota a părăsit apartamentul şi s-a întors în România.

Gabriel Bota a crescut, potrivit proprilor vecini, la casa de copii. Era perceput ca  un baiat foarte cuminte si linistit. Traumele şi abuzurile la care cel mai probabil a fost supus în perioada formării sale ca individ au circumscris destinul dramatic pe care acesta avea să-l aibă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea