Mascaţii l-au capturat pe cugireanul acuzat de omor chiar când acesta încerca să se arunce pe fereastră

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Se ia în calcul varianta unei crime pasionale

Poliţiştii Serviciului pentru Intervenţie rapidă (SPIR) l-au ridicat în forţă pe Gabriel Petre Bota chiar din apartamentul de la etajul II în care locuia în oraşul Gugir. Mascaţii s-au poziţionat strategic la ieşirile din imobil şi sub ferestrele apartamentului vizat.  Odată ajunşi în faţa uşii lui Bota au bătut strigând “Deschide! Polţia!”. La a treia strigare, vâzând că nimeni nu răspunde la somaţie şi uşa nu se deschide, iar lumina din locuinţă s-a stins, mascaţii au spart uşa, au intrat şi în ultimul moment au reuşit să îl înşface pe cugirean, care era cu un picior ieşit pe fereastră, pregătit să sară.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vecinii tânărului susţin că acesta are înclinaţii homosexuale şi că legătura sa cu cetăţeanul german ucis în luna septembrie 2011 a fost una sexuală, poate chiar sentimentală. De aici şi ipoteza unei crime pasionale. Conform codului penal din Germania o astfel de faptă, omor deosebit de grav, se pedepseşte cu închisoare pe viaţă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Capturarea lui Bota a avut loc joi 19 ianuarie, în jurul orei 18.00. Ulterior a fost adus şi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru audieri şi confirmarea mandatului european de arestare.  Curtea a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la Gabriel Petre Bota şi a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare a persoanei solicitate şi predarea acestuia către autoritatea judiciară competentă din  Germania. În vederea predării, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea persoanei solicitate pe o perioadă de 29 de zile.

Cugireanul este acuzat de omor deosebit de grav, faptă săvârşită în Germania în 26 septembrie 2011. Gabriel Petre Bota a ajuns în Germania la începutul lunii septembrie după ce a legat o relaţie pe internet, cu un cetăţean german în vîrstă de 42 de ani, care l-a şi găzduit pe român. Nu se cunoaşte exact contextul dar în data de 26 septembrie 2011, se pare că tânărul român l-a ucis intr-un mod foarte violent pe cetăţeanul german. Victima a fost găsită în baia propriei locuinţe fără viaţă, strangulată şi plină de vânătăi. Imediat după teribilul gest Gabriel Bota a părăsit apartamentul şi s-a întors în România.

Gabriel Bota a crescut, potrivit proprilor vecini, la casa de copii. Era perceput ca  un baiat foarte cuminte si linistit. Traumele şi abuzurile la care cel mai probabil a fost supus în perioada formării sale ca individ au circumscris destinul dramatic pe care acesta avea să-l aibă.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Must de Jidvei

3 Comentarii

Localnic@yahoo.com 22 ianuarie 2012 at 20:15

Ma baiete ai comis-o.
Ai facut Cugirul de ras;mergi unde iti este locul.

vigilante 22 ianuarie 2012 at 20:57

„Se i-a în calcul varianta unei crime pasionale”!! Alo, gramatica domnule Presecan.

Bogdan.Presecan 23 ianuarie 2012 at 0:56

Mea culpa domnule Vigilante. Imi cer scuze gramaticii si cititorilor. Va asigur insa ca a fost o scapare.

Comentariile sunt oprite