Masca nu mai este obligatorie la birou dacă toate persoanele din încăpere sunt vaccinate
Masca nu mai este obligatorie la birou dacă toate persoanele din încăpere sunt vaccinate
Dacă au trecut cel puțin zece zile de la imunizarea completă, angajații vaccinați împotriva COVID-19, sunt exceptați de la portul măștii la birou, dacă toate persoanele din încăpere sunt vaccinate, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății (MS) și al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), publicat vineri în Monitorul Oficial. Acesta a intrat în vigoare de la data publicării, adică din 14 mai 2021.
Potrivit Ordinului nr. 699/67/2021, care are în vedere modificarea Ordinului MS și al MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, salariații complet imunizați împotriva coronavirus nu poartă mască de protecție la birou, dacă au trecut minimum zece zile de la rapel, în cazul vaccinurilor cu două doze, ori de la doza unică, în cazul vaccinului Johnson & Johnson. Acest lucru este valabil doar în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate.
Astfel, conform prevederilor ordinului amintit, ”în funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot exista unele excepții, astfel: […] angajatul este singur în birou/toate persoanele din birou sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.
De asemenea, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 29/2021, la începutul lunii august se va decide, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dacă se renunță complet sau nu la masca de protecție, în spațiile închise și deschise.
Reamintim că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise neaglomerate, potrivit măsurilor de relaxare oficializate începând din data de 15 mai.
Aceasta este doar prima etapă a unui plan de relaxare pentru care există un calendar propus al următoarelor etape, care este inclus în hotărârea CNSU. Astfel, se propun, dacă se ating obiectivele campaniei de vaccinare și în funcție de noile cazuri de infectare, etape de relaxare pentru 1 iunie, 1 iulie și 1 august.
România se află, în acest moment, în stare de alertă, care a fost prelungită, în mod oficial, până pe 11 iunie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan