Rămâi conectat

Actualitate

Masă şi cazare gratuite pentru elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic. Senatul a aprobat legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Vești bune pentru elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum trei ani. Aceştia pot beneficia de masă și cazare gratuită în cantinele și internatele școlare, au stabilit, luni, senatorii în ședința de plen prin adoptarea propunerii legislative pentru completarea art.12 din Legea nr.1/2011 a educației naționale.

Propunerea legislativă, inițiată în legislatura trecută de un grup de senatori PSD, a fost amendată în Comisia de învățământ a Senatului. Raportul Comisiei de învățământ a fost însușit de plen, Senatul fiind cameră decizională în acest caz.

Forma adoptată de Camera Deputaților stabilea că „elevii din învățământul profesional și tehnic beneficiază de masă și cazare gratuită”, dar senatorii au modificat textul actului normativ introducând sintagma „pot beneficia”.

În forma inițială a propunerii legislative se prevedea că „aceste cheltuieli cu cazarea și masa elevilor din învățământul profesional și tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație la propunerea Ministerului Educației și Cercetării Științifice”.

Plenul a fost de acord cu amendamentul Comisiei de învățământ, care prevede că „acoperirea cheltuielilor pentru cazarea și masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile județene prin decizii proprii”.

Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat propunerea cu 91 de voturi pentru, două abțineri și un vot împotrivă.

Sursa: realitatea.net

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea