Masa populară de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia. Mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați, fasole cu cârnați și un pahar din Vinul Unirii

Festin popular de 1 Decembrie 2018 , la Alba Iulia. Mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați, fasole cu cârnați și un pahar din Vinul Unirii

1 Decembrie va fi anul acesta cea mai importantă ediţie a sărbătorii de la Alba Iulia. La 100 de ani de la Marea Unire, pe lângă programul obișnuit, depuneri de coroane, paradă militară, spectacole, organizatorii au pregătit și noutăți, momente speciale pentru o zi specială.

Un moment așteptat, an de an, de toți participanții este masa populară. Pentru anul acesta se vor pregăti un număr de 36.000 de porții de porții de mâncare.

Dacă în anii trecuți la „masa populară” se serveau în jur de 9.000 de porții de fasole cu cârnați sau sarmale, anul acesta, ”meniul” de 1 Decembrie este alcătuit din mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați și fasole cu cârnați. Pentru cei care vor ajunge de 1 Decembrie la Alba Iulia, pe lângă porțiile de mâncare, autoritățile au pregătit și câte un pahar din vinul Unirii, produs de compania Jidvei.

O altă noutate este faptul că vor fi trei puncte de distribuție: unul în cazarma Unității Militară Batalionul 136 Geniu „Apulum” în spatele scenei din Piața Cetății, unul în Piața Toboșarului din latura de Nord și unul în latura de Sud, în zona Restaurantului Gotic.

”Noi vrem să servim masa imediat după paradă, la orele serii, undeva în jurul orei 17.00. Atâtea zeci de mii de porții va dura undeva până la 2-3 ore până se vor distribui toate. (…) Încercăm să nu servim alcool până după ora 14.00, pentru că e foarte multă lume și lucrurile trebuie să fie ținute sub control”, a declarat la radiounireafm, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE

Sunt așteptați anul acesta, la Alba Iulia primari din toate orașele mari ale țării, reprezentați ai orașelor înfrațite cu orașul nostru, oficialități și aproximativ 150.000 de români.

Foto: arhivă

1 comentariu

codru 23 noiembrie 2018 at 12:01

O părere:
– ”Mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați, fasole cu cârnați” în Postul Nașterii Domnului! Ar trebui să mai medităm…Dacă Bunul Dumnezeu a îngăduit Reîntregirea României în perioada Postului mă gândesc că suntem datori să dăm cezarului ce este a cezarului și lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu, mai ales că acest eveniment pentru noi a fost o minune a lui Dumnezeu. Ca bucuria să fie deplină prilejuită de această sărbătoare să dăm aceeași bucurie și sufletului. Unde sunteți Domnilor Învățători de cele Sfinte!
Doamne ajută!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...