Rămâi conectat

Ştirea zilei

Masa populară de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia. Mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați, fasole cu cârnați și un pahar din Vinul Unirii

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festin popular de 1 Decembrie 2018 , la Alba Iulia. Mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați, fasole cu cârnați și un pahar din Vinul Unirii

1 Decembrie va fi anul acesta cea mai importantă ediţie a sărbătorii de la Alba Iulia. La 100 de ani de la Marea Unire, pe lângă programul obișnuit, depuneri de coroane, paradă militară, spectacole, organizatorii au pregătit și noutăți, momente speciale pentru o zi specială.

Un moment așteptat, an de an, de toți participanții este masa populară. Pentru anul acesta se vor pregăti un număr de 36.000 de porții de porții de mâncare.

Dacă în anii trecuți la „masa populară” se serveau în jur de 9.000 de porții de fasole cu cârnați sau sarmale, anul acesta, ”meniul” de 1 Decembrie este alcătuit din mămăligă cu brânză și friptură, varză călită cu cârnați și fasole cu cârnați. Pentru cei care vor ajunge de 1 Decembrie la Alba Iulia, pe lângă porțiile de mâncare, autoritățile au pregătit și câte un pahar din vinul Unirii, produs de compania Jidvei.

O altă noutate este faptul că vor fi trei puncte de distribuție: unul în cazarma Unității Militară Batalionul 136 Geniu „Apulum” în spatele scenei din Piața Cetății, unul în Piața Toboșarului din latura de Nord și unul în latura de Sud, în zona Restaurantului Gotic.

”Noi vrem să servim masa imediat după paradă, la orele serii, undeva în jurul orei 17.00. Atâtea zeci de mii de porții va dura undeva până la 2-3 ore până se vor distribui toate. (…) Încercăm să nu servim alcool până după ora 14.00, pentru că e foarte multă lume și lucrurile trebuie să fie ținute sub control”, a declarat la radiounireafm, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE

Sunt așteptați anul acesta, la Alba Iulia primari din toate orașele mari ale țării, reprezentați ai orașelor înfrațite cu orașul nostru, oficialități și aproximativ 150.000 de români.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea