Rămâi conectat

Actualitate

Masa festivă de REVELION acasă sau la restaurant: Cum asociem mâncarea cu vinul potrivit. Ce alegem pentru carnea roșie, pește, pui sau desert

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Masa festivă de REVELION 2023 acasă sau la restaurant: Cum asociem mâncarea cu vinul potrivit. Ce alegem pentru carnea roșie, pește, pui sau desert

Pentru o experiență completă, fie că mănânci acasă sau la restaurant, preparatul culinar pregătit ar trebui savurat cu un anumit tip de vin, spun specialiștii în gastronomie. De altfel, probabil știi deja că este recomandat câte un pahar de vin, seara, la cină, pentru persoanele care nu au probleme de sănătate și nu au „interzis”, din diverse motive, să consume alcool. Aveți grijă să consumați această băutură alcoolică în cantități moderate.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion

Vinul roșu se asociază perfect cu carnea roșie, de porc, vită sau vânat. Cel roșu sec este potrivit îndeosebi când este asociat cu preparatele culinare picante și carnea roșie.

Vinul alb este ales de specialiștii în domeniu pentru preparatele din pește și pui. Cel alb sec, de asemenea, are o savoare aparte când este consumat lângă preparatele din pește sau pui.

Pentru desert, potrivite sunt vinul alb și vinul roșu dulce pentru că nu alterează gustul. Vinurile spumante, precum șampania, au un gust slab de dulceață motiv pentru care, consumate cu alimente sărate, sunt revigorante, scrie shtiu.ro.

Citește și: Obiceiuri de Anul Nou • Datini şi tradiţii de Anul Nou la români: Capra, Plugusorul, Ursul, Sorcova

De ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit de un pahar de apă
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a explicat la interviurile Spectacola și DC News, de ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit, la masa de sărbători, de un pahar de apă.

„Știm că la masa de Crăciun este de nelipsit un pahar de vin sau poate chiar două. Ca sfat, fiecare pahar de vin ar trebui să fie însoțit de un pahar de apă”, a spus consultantul nutriționist.

Potrivit celor spuse de Elena Pogurschi, un pahar de apă ne hidratează, dar ne și suprimă pofta de mâncare. Astfel, nu ajungem să mâncăm în exces din preparatele pregătite: „Apa nu doar că ne hidratează, dar ne și suprimă pofta aceasta de mâncare pe care o avem când vedem bunătățile.”

De ce să nu mai combini vin cu apă minerală pentru spriț
Acest obicei este foarte des întâlnit în rândul românilor, fiind la mare căutare la o petrecere sau ieșire în oraș. Însă combinarea vinului cu apă minerală este total greșită.

Citește și: Mesaje de Anul Nou haioase • Mesaje de Anul Nou amuzante • Mesaje de Anul Nou hazlii

„Este greșit să bem șpriț. Dacă vrei să bei un cocktail revigorant, bazat pe vin cu apă minerală nu e neapărat cel mai greșit lucru. Îl bei înainte de masă, din când în când. Dar n-o face că regulă și nu-l bea doar în varianta asta. Dacă bei un vin, lasă-i aromele, nu-l dilua. Punându-i apă minerală, nu-i vei îmbunătăți gustul, dimpotrivă”, este de părere somelierul Marius Danciu.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui combinat vinul cu apă minerală este dioxidul de carbon, care deshidratează.

„E foarte important –acesta este al doilea motiv pentru care nu e bine să bem șpriț: dioxidul de carbon din apă deshidratează. A două zi vei suferi de mahmureală. Este dovedit științific”, mai spune el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea