Rămâi conectat

Curier Județean

Masă caldă gratuită și ”Școala după școală”, pentru 50 de copii din Șard și Ighiu. Programul a fost implementat în această toamnă

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

scoala2Unde există bunăvoinţă, se pot face lucruri bune. Un număr de 50 de copii din două localităţi din judeţul Alba beneficiază, din aceasta toamnă, de un ajutor nesperat: Programul ”Şcoală după Școală ”, în cadrul căruia elevii claselor primare rămân după cursuri în şcoli, unde mănâncă, îşi fac temele, dar se și distrează. Totul gratuit.

Noul program a debutat în această toamnă. În programul ”Școală după școală” sunt primiți elevii claselor primare care învață în cele două școli din localitățile Șard și Ighiu din județul Alba.

Elevii provin din familii ce nu au în grija cui să lase copiii după terminarea programului zilnic școlar. De asemenea, părinții scapă de grija zilnică a efectuării temelor cu copilul, acesta beneficiind în fieare zi de ajutor în înțelegerea și asimilarea cunoștințelor de la școală, recapitularea și pregătirea lecțiilor pentru a doua zi. Copiii învață, dar nu doar pentru materiile de-a doua zi. Învață să și cânte, să se joace, primesc o masa caldă, se relaxează.

”Acest program a luat naștere în urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul școlii, ne-am gândit în special la copii, noi fiind cea mai mare comună din județul Alba avem și copii cu probleme sociale”, a declarat Traian Rusu, primarul comunei Ighiu.

”Copiii sunt liniștiți, ascultători, cred că sunt încântați! A doua zi știu că au temele pregătite”.

Programul are obiective clare: scăderea abandonului școlar, dar și creșterea calității învățământului.

Programul ”Școala după școală” este un serviciu adus comunității, proiectul oferind copiilor servicii de îngrijire după terminarea orelor de școală, programe educative, asitență sociopedagogică, sprijin în efectuarea temelor date pentru acasă și activități recreative.

Sursa: Observator.TV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea