Rămâi conectat

Ştirea zilei

Martor în Dosarul Berbeceanu – Mureșan: ”Voiau cu orice preţ să îl ţină pe comisar în puşcărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc, miercuri, un nou termen dosarul în care sunt implicați fostul șef al BCCO Alba Iulia – comisarul Traian Berbeceanu (care este atât inculpat, cât şi parte vătămată), fostul șef al DIICOT Alba Iulia – Ioan Mureșan, fostul procuror Nicolaie Cean şi fostul ofițer BCCO Alin Muntean.

berbeceanu si MuresanPotrivit hunedoaralibera.ro, unul din martorii cheie din dosar, Scaglione Cosimo, a fost audiat prin videoconferinţă de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind în acest moment încarcerat în Penitenciarul Jilava.

Italianul a relatat în faţa procurorilor cum a fost „torturat psihic” de către procurorii DIICOT Alba Iulia pentru a obţine declaraţii împotriva fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Scaglione Cosimo a mărturisit că a fost „ţinut în arest într-un beci timp de cinci zile”, timp în care a dormit pe beton. Martorul a declarat că a observat că procurorii DIICOT Alba „voiau cu orice preţ să îl ţină pe Berbeceanu în puşcărie”. „Nu mi s-a părut normal, aia nu era justiţie”, a declarat Scaglione.

Martorul le-a povestit judecătorilor cum a fost „audiat ilegal”, fără traducător, cum s-a consemnat o declaraţie al cărei conţinut nu îl cunoştea şi care nu a fost tradusă.

CITEȘTE ȘI: Dosarul Berbeceanu: Martorii acuzării, audiați până în prezent, au DEMOLAT învinuirile aduse de Mureșan, Cean și Muntean!

Scaglione Cosimo a mai relatat cum i s-au făcut promisiuni de reducere a pedepsei la jumătate în schimbul unor declaraţii împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu. (În realitate, promisiunile nu puteau fi onorate, martorul fiind condamnat definitiv pentru omor în Italia).

Scaglione Cosimo a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile din ţara de origine întrucât fusese condamnat la 14 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tăinuire şi deţinere de arme şi explozibil. Scaglione Cosimo a recunoscut apartenenţa la structura mafiotă ‘Ndrangheta susţinând că a fost condamnat pentru un asasinat comis în timpul unor reglări de conturi între două familii mafiote.

Surse: hunedoaralibera.ro; stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea