Rămâi conectat

Curier Județean

MARŢI: Tipăritura bălgrădeană Chiriacodromion, din 1699, exponatul lunii februarie, la Muzeul Naţional al Unirii

Alexandra Mates

Publicat

în

afis exponat februarie 2014 finalMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia prezintă marţi, 4 februarie 2014,începând cu ora 11:00, exponatul lunii februarie. Cu această ocazie va fi expus unul din cele opt exemplare ale tipăriturii bălgrădene Chiriacodromion (1699) aflate în colecţiile muzeului.

Volumul a fost achiziţionat în anul 1963 de la colecţionarul aiudean Iosif Pop, fiind considerat exemplarul etalon de către bibliografia de specialitate. Pe lângă valoarea artistică a tipăriturii dată de frontispiciile şi iniţialele ornate prezente pe filele sale, însemnările manuscrise de pe diferitele pagini ale cărţii, care atestă circulaţia ei în localitatea Geomal, îi conferă şi calitatea de document.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea