Rămâi conectat

Curier Județean

MARŢI: Exponatul lunii Mai la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Va fi expus Drapelul Românilor din America „U.S.R. Carpatina”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

afis exponat mai finalMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia prezintă marţi, 6 mai 2014, începând cu ora 11.00, Exponatul lunii mai. Cu această ocazie va fi expus un steag tricolor, o piesă extrem de valoroasă mai ales pentru simbolurile ei.

Exponatul reprezintă primul drapel al românilor plecaţi în America, care în anul 1902 au format Societatea Română de Ajutor şi Cultură „Reuniunea Carpatina”.

Tricolorul a ajuns în patrimoniul muzeului albaiulian în anul 1929, fiind donat de un grup de români din Cleveland (SUA), prezenţi la Alba Iulia cu ocazia Serbărilor Unirii din 20 mai 1929.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea