Rămâi conectat

Curier Județean

MARȚI: Dezbatere publică la Primăria Alba Iulia, privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului. Cetățenii, invitați să-și exprime punctul de vedere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primaria-Alba-IuliaPrimăria Alba Iulia invită cetățenii orașului să participe marți, 6 septembrie, la dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului. În cadrul acesteia, cei prezenți vor avea ocazia de a-și exprima punctul de vedere asupra documentului.

Dezbaterea va avea loc cu începere de la ora 12.00, în sala de ședințe de la etajul 2 din sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia (Calea Moților, nr. 5a, Alba Iulia).

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) reprezintă un document strategic care vizează satisfacerea nevoii de mobilitate și transport al oamenilor, bunurilor și mărfurilor  în vederea îmbunătățirii calității vieții și a condițiilor de mediu.

”De-a  lungul consultării publice au fost publicate diverse informații și documente privind PMUD pe site-ul oficial al Municipiului (http://www.apulum.ro/index.php/primaria/consultare), în cadrul secțiunii Consultare publică,și au fost postate o serie de întrebări privind diverse inițiative propuse

prin PMUD pe pagina oficială de Facebook a Municipiului Alba Iulia. În acest sens, invităm reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și  ai  companiilor private  cu atribuții în  domeniu  sau  direct  interesate,  reprezentanți  ai asociațiilor  și  organizațiilor neguvernamentale  de  profil,  reprezentanți  mass-media, cetățeni ai orașului,  precum și  orice alte persoane interesate de acest subiect să participe la dezbaterea publică  organizată de către Municipiul Alba Iulia privind PMUD și să își exprime punctul de vedere asupra acestui document”, transmit reprezentanții primăriei.

”Mai multe spații publice urbane destinate integrării sociale; parcări cu taxă diferențiată în funcție de zonă, la nivelul municipiului Alba Iulia; achiziționarea unor vehicule electrice pentru transportul urban; un proiect de utilizare a biletului (folosit în cadrul transportului urban) pentru închirierea unei biciclete sau pentru reducerea prețului privind accesul la unele muzee din municipiul Alba Iulia; un proiect de amenajare a spațiului din fața gării Alba Iulia, cu precădere pentru pietoni; stații pentru închiriat biciclete, puncte de informare a cetățeanului, transport public urban, pentru diminuarea traficului în cadrul municipiului Alba Iulia și pentru diminuarea emisiilor de CO2, sunt doar câteva dintre propunerile de până acum.

Pentru mai multe informații privind PMUD al municipiului Alba Iulia, cei care doresc pot transmite solicitări la adresa de email  [email protected] sau în format fizic la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia (Registratură, camera 8).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea