Rămâi conectat

Curier Județean

MARȚI: Concert “Vă place Schu…?”, cu violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Horia Mihail, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

afis_schu_webÎn data de 8 noiembrie 2016, cu începere de la ora 19.30, municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Radio România, propun iubitorilor muzicii clasice concertul “Vă place Schu…?”. Este vorba despre un concert cameral susținut de violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Horia Mihail, care se află în această perioadă într-un turneu ce cuprinde șapte orașe din țară.

Evenimentul se va desfășura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, iar accesul se realizează pe bază de invitații (gratuite) ce pot fi ridicate de la casa de bilete a CCS Alba Iulia.

Între 7 si 18 noiembrie, violoncelistul Răzvan Suma revine în turneu pe scenele din România, alături de pianistul Horia Mihail, într-o călătorie muzicală în 7 oraşe din România, la 10 ani de la primul turneu naţional.

În 2006, Răzvan Suma intra în povestea turneelor naționale alături de doi colegi și prieteni muzicieni, tot cu un program Schumann, fiecare urmându-și de atunci propriul drum și multiplicând idea pornită împreună.

Parafrazând titlul unui film celebru, violoncelistul Răzvan Suma a străbătut țara începând din 2012 alături de partenerii săi în turneele Vă place Bach ?, Vă place Brahms ?, Vă place Tango ?, ajungând în 2016 să caute împreună cu publicul său răspunsul la întrebarea, cu răspuns cunoscut, desigur, Vă place Schu… ?.

Violoncelistul Răzvan Suma : “Ce consider eu a fi important acum este că fără acel nou început al conceptului de turneu, pentru România, care s-a petrecut acum 10 ani, din punct de vedere profesional lucrurile ar fi stat cu totul altfel pentru mine. Turneul este cel care, prin repetarea aceluiași program în diferite contexte, te aduce la limita superioara de interpretare și gândire. Turneul este cel care te face să îți descoperi noi limite de control psihologic, de comportament și mai ales să te descoperi în momente critice, cu bune și cu rele. Turneele și ciclicitatea lor crează publicul tău ca artist, iar împreună creștem și ne bucurăm de muzică. In 2006 am pornit la un drum alături de Romanian Piano Trio, iar reîntâlnirea cu Horia Mihail pentru a sărbători un deceniu de când am început fiecare dintre noi aceste turnee este, cred, semnificativă.”

Programul de recitaluri din acest turneu susţinut de Răzva Suma şi Horia Mihail cuprinde F. Schubert: Sonata Arppeggione în la minor, D 821, R. Schumann: Adagio şi Allegro în la bemol major, op. 70, Fantasiestücke, op. 73 şi Cinci piese în stil popular, op.102.

Itinerar

7 noiembrie, ora 19 – Deva, Teatrul de Artă

8 noiembrie, ora 19:30 – Alba Iulia, Casa de cultură

9 noiembrie, ora 19 – Craiova, Filarmonica Oltenia

11 noiembrie, ora 19 – Timisoara, Sala Capitol

13 noiembrie, ora 19 – Iasi, Aula BCU

16 noiembrie, ora 19 – Bucuresti, Sala Radio

18 noiembrie, ora 19 – Pitesti, Centrul multifuncţional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea