Marius Sepi la Alba Iulia: Din 14 octombrie personalul medical va intra în grevă japoneză, iar în noiembrie va fi grevă generală

Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas a anunţat astăzi că a avut o întâlnire cu conducerea Spitalului Judeţean Alba şi cu personalul din sănătate din judeţ, pentru a discuta problemele care vizează în principal legea salarizării. Această întâlnire a fost şi pentru a face un apel la unitate către cadrele medicale de a fi participanţi activi la acţiunea revendicativă care va fi precedată de o grevă în luna noiembrie. Marius Sepi a spus că toate cadrele medicale vor intra în grevă japoneză din 14 octombrie pentru ca în 2 noiembrie să fie organizat un miting şi un marş în Bucureşti, la care vor participa 100 de cadre medicale din judeţul Alba. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a mai spus că pentru a intra în grevă, are nevoie de semnătura a 50% +1 din personalul medical din întreaga ţară.

“Am demarat procedura de strângere de semnături pentru declanșarea grevei generale în sănătate. După ce vom avea și semnăturile a jumătate plus unul din numărul de salariați din sănătate, se poate intra în grevă. Până atunci, în 2 noiembrie, Coaliția Profesioniștilor din Sănătate va organiza un miting de protest, urmat de un marș în București, între Piața Victoriei și Piața Constituției”, a declarat Marius Sepi. Acesta a  mai spus că salariaţii din sănătate se vor afla, începând cu data de 14 octombrie în grevă japoneză, care se va marca prin purtarea pe braţ a unei banderole tricolore.

ELIT

Grevele vor fi organizate pentru susţinerea următoarelor revendicări

Alocarea a 6% din P.I.B. pentru sănătate, asigurarea finanţării sistemului sanitar pentru trimestrul IV al anului în curs şi acordarea integrală a drepturilor salariale. Menţinerea sistemului actual de organizare a spitalelor pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţii în regim public. Creşterea veniturilor salariale pentru toate categoriile de personal sanitar, începând cu 1 ianuarie 2014. Respectarea normativelor de personal şi elaborarea regulamentelor de sporuri. Aplicarea principiilor şi coeficienţilor de ierarhizare privind clasele de salarizare conform Legii nr. 284/2010 şi negocierea şi semnarea CCM la nivelul sectorului de sănătate.

Federaţia Sanitas despre statul spitalelor

Marius Sepi a declarat că nu este de acord cu privatizarea spitalelor. Acesta a spus că Federaţia Sanitas este de acord ca spitalele să fie finanţate în orice fel, dar condiţia este ca aparatura medicală, clădirea şi spaţiul să fie proprietatea statului. „Dacă se va găsi o soluţie prin care să îmbinăm partea de proprietate asupra spitalului care să rămână a statului suntem de acord. Aparatura medicală va rămâne a statului, suntem dispuşi să găsim forme prin care să atragem mai mulţi bani, dar nu vrem să riscăm să privatizăm spitale, iar apoi sa se închidă şi populaţia să rămână pe drumuri. Să se găsească soluţii prin care să vedem că proprietatea rămâne a statului” a conchis acesta.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Comentarii

bizi mizi 7 octombrie 2013 at 17:29

„Sa se schimbe, da! dar sa nu se modifice!” , programul e mult prea dezlanat !
Uite aici program :
-introducerea cardurilor de sanatate
-colectarea banilor pt asigurari de la toti beneficiarii sistemului
-privatizarea sistemului iar statul sa plateasca servicii medicale (aici intra servicii de baza pt neasigurati si servicii complexe pt asigurati!)in felul acesta s-ar mai stopa jaful .
-indepartarea politrucilor din functiile de conducere

contribuabilu` 8 octombrie 2013 at 9:13

Bre bizi mizi – ce sa „colectezi” de la cei care nu au nici un venit ! In afara de „prafu` de pe toba” sau chiar vrei sa-ti spun „pe litere” ce poti (uneori numai !) colecta ? Ca astia fara venituri sunt cei mai multi !

gica 8 octombrie 2013 at 19:03

Liderii sindicali ,deci si sepi s-au facut pres in fata puterii, tradand interesele celor care i-au ales sa-i reprezinte !!!
Lupta sindicala in romania este compromisa pt 100 de ani de acum, in vecii vecilor . NISTE TICALOSI !

patriotul 9 octombrie 2013 at 16:44

sepi asta e gargara
tu ai ajuns unde ai tintit restul e frectie la un picior de lemn
lasa-ne,lasa-ne………….tradatorule
cu cine te-ai consultat cand ai stabilit calendarul grevelor cu nicolaescu ca prea te afisezi cu el,sau contrazicema

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...