Marius Haţegan, Vicepreşedinte CJ Alba: Anul acesta va fi modernizat DJ 107 V – Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău

Consiliul Judeţean Alba va efectua în acest an lucrări de modernizare pe o lungime de 11,5 km a drumului judeţean 107 V.

Din totalul de 14,5 km cât măsoară acest drum, 3 km au fost modernizaţi anul trecut, astfel, la finalizarea lucrărilor, se va putea circula în condiţii optime între localităţile Sânmiclăuş, Alecuş şi Fărău.

Întrucât pe această porţiune se dezvoltă în prezent o viteză de deplasare redusă, din cauza unei suprafeţe de rulare nerezistentă la acţiunea factorilor climatici, a sistemelor de scurgere a apelor pluviale şi a gropilor apărute, modernizarea drumului va crea premisele unei căi de comunicaţie care să satisfacă nevoile utilizatorilor, persoane fizice sau agenţi economici.

Pentru modernizarea celor 11,5 km se realizează în momentul de faţă studiul de fezabilitate, care va fi predat beneficiarului în aproximativ trei săptămâni, urmând ca apoi să se liciteze proiectarea şi execuţia lucrărilor. Valoarea investiţiei este de 3 milioane de euro şi va fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean Alba.

DJ 107 V este situat pe cea mai scurtă rută de deplasare pe direcţia Blaj – Ocna Mureş. În acest sens, pe lângă faptul că se va facilita deplasarea între localităţile pe care le traversează, se creează o rută alternativă între Municipiul Blaj şi zona Turda – Unirea, cu autostrăzile A 10 şi A 3.

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...