Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Administrația județeana lansează licitația pentru proiectarea și execuția a trei proiecte de infrastructură rutieră

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația județeana lansează licitația pentru proiectarea și execuția a trei proiecte de infrastructură rutieră

Consiliul Judeţean Alba va lansa procedura de achiziţionare a serviciilor de proiectare şi execuţie pentru mai multe obiective delucrări: reabilitarea şi consolidarea DJ 107 în zona industrială Ciugud, consolidarea podului de peste Râul Mureş de la Ciumbrud şi refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţii în comunele Pianu şi Săsciori.

Drumul judeţean 107 Alba Iulia – Berghin – Blaj – limita cu judeţul Mureş va fi reabilitat şi consolidat de-a lungul zonei industriale Ciugud, pe o lungime de 2,07 km. Tronsonul se află în apropierea Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda şi face legătura directă cu DN 1 – varianta de ocolire a Municipiului Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Drumul va fi lărgit la trei benzi pe acest sector, banda suplimentară urmând a fi folosită în special pentru stocarea TIR-urilor. Pe lângă reparaţiile realizate asupra structurii rutiere, se vor realiza 3 podeţe noi şi un podeţ dalat, va fi amenajată alee pentru pietoni şi biciclişti, se vor amplasa 2 staţii de autobuz şi se vor asigura accesele la proprietăţi.

Valoarea total estimată a contractului de servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 4,57 milioane lei, fără TVA. Durata de realizare a serviciilor de proiectare, conform caietului de sarcini, va fi de maxim 2 luni de zile, iar durata de execuţie a lucrărilor de maxim 12 luni, de la data stabilită prin ordinul de începere al lucrărilor.

Al doilea obiectiv asupra căruia se va interveni este podul de peste Râul Mureş, aflat pe DJ107E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă (DJ107D), între Municipiul Aiud şi localitatea componentă Ciumbrud, la km 3 + 895, urmând a fi consolidat.

Podul are o vechime de peste 60 de ani, până în momentul de faţă fiind au executate doar lucrări de întreţinere curentă şi periodică, prezentând astfel deficienţe (infiltraţii, stratul de acoperire deteriorat, calea de pod cu denivelări, crăpături şi fisuri, iar parapetul şi calea de trotuare sunt deteriorate), care fac ca traficul auto şi pietonal să nu se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort. Vor fi executate lucrări la suprastructură, infrastructură şi în ceea ce priveşte racordarea, terasamentele şi la albia râului.

Valoarea total estimată a contractului de servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 3,32 milioane lei, fără TVA. Durata de realizare a serviciilor de proiectare, conform caietului de sarcini, va fi de maxim 3 luni de zile, iar durata de execuţie a lucrărilor de maxim 10 luni, de la data stabilită prin ordinul de începere al lucrărilor.

Totodată, Consiliul Judeţean Alba va reface 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost  afectate în urma calamităţilor naturale din vara anului trecut.

Cele două poduri se află pe Valea Pianului (la km 4+700 – distrus în totalitate, fiind rupt şi căzut în albia râului), respectiv pe Valea Răchitei (la km 24+090 – degradare accentuată, nu prezintă condiţii de siguranţă şi confort). În acest sens, se vor construi 2 poduri noi, care să corespundă condiţiilor de exploatare ale drumului.

Podeţele au fost şi ele afectate de inundaţii, aflându-se într-o stare precară, fiind colmatate, ceea ce face necesară refacerea lor.

Valoarea total estimată a obiectivului de investiţie este de 5,34 milioane lei, fără TVA.

Sursa de finanţare pentru aceste proiecte este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea