Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost semnat contractul de execuție pentru refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe DJ 704 A

Andreea Ștefan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost semnat contractul de execuție pentru refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe DJ 704 A

În cursul săptămânii trecute, Consiliul Județean Alba a semnat un nou contract de execuție pe partea de infrastructură rutieră.

De această dată, este vorba de refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704 A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost  afectate în urma calamităţilor naturale din vara anului trecut. Valoarea total a obiectivului de investiţie este de 4,8 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

Cele două poduri se află pe Valea Pianului (la km 4+700 – distrus în totalitate, fiind rupt şi căzut în albia râului), respectiv pe Valea Răchitei (la km 24+090 – degradare accentuată, nu prezintă condiţii de siguranţă şi confort). Prin proiect, se vor construi două poduri noi, care vor permite o circulație normală pentru traficul auto şi pietonal.

Cu privire la podețe, este necesară refacerea lor datărită colmatării. Totodată, prin proiect se va asigura secţiunea de scurgere la aceste infrastructuri pentru un debit maxim prognozat, cu scopul de a evita pe viitor problemele care apăreau la momentul căderii unor precipitații mai însemnate în zonă.

În acest an, Consiliul Județean Alba a efectuat și o serie de lucrări de întreținere pe DJ 704 A (burduşiri, plombe, covor asfaltic), drumul asigurând legătura dintre localităţile Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari şi Răchita cu Municipiul Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea