Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost semnat contractul de execuție pentru refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe DJ 704 A

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost semnat contractul de execuție pentru refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe DJ 704 A

În cursul săptămânii trecute, Consiliul Județean Alba a semnat un nou contract de execuție pe partea de infrastructură rutieră.

De această dată, este vorba de refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704 A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost  afectate în urma calamităţilor naturale din vara anului trecut. Valoarea total a obiectivului de investiţie este de 4,8 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cele două poduri se află pe Valea Pianului (la km 4+700 – distrus în totalitate, fiind rupt şi căzut în albia râului), respectiv pe Valea Răchitei (la km 24+090 – degradare accentuată, nu prezintă condiţii de siguranţă şi confort). Prin proiect, se vor construi două poduri noi, care vor permite o circulație normală pentru traficul auto şi pietonal.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cu privire la podețe, este necesară refacerea lor datărită colmatării. Totodată, prin proiect se va asigura secţiunea de scurgere la aceste infrastructuri pentru un debit maxim prognozat, cu scopul de a evita pe viitor problemele care apăreau la momentul căderii unor precipitații mai însemnate în zonă.

În acest an, Consiliul Județean Alba a efectuat și o serie de lucrări de întreținere pe DJ 704 A (burduşiri, plombe, covor asfaltic), drumul asigurând legătura dintre localităţile Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari şi Răchita cu Municipiul Sebeş.

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro