Marius Alexa, patronul Meridian Construct, a fost condamnat la 2 ani de detenţie pentru evaziune fiscală. În urmă cu o lună a primit o condamnare cu suspendare într-un alt dosar de evaziune

Marius Alexa, patronul Meridian Construct, a primit o a doua condamnare în decurs de o lună de zile. Judecătoria Alba Iulia a pronunţat în 2 mai 2012 soluţia într-un al doilea dosar în care Alexa este acuzat de infracţiuni de evaziune fiscală condamnându-l pe acesta la 2 ani de închisoare în regim de detenţie. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. În 3 aprilie, tot Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat în lipsă pe patronul Meridian Construct la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o evaziune fiscală produsă în perioada cât Marius Alexa a fost administrator al unei societăţi create în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor financiare către stat – Impact Construct SRL. În ambele dosare Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă.

Marius Alexa a fost judecat în lipsă, fiind plecat din ţară încă din 2010. Cel mai probabil el se află în Dubai.

ELIT

Cunoscut mai ales pentru scandalul cu cartierul Meridian din Alba Iulia, omul de afaceri albaiulian  este cercetat şi pentru înşelăciune, după ce 12 familii şi o societate comercială, care au cumpărat în perioada 2006-2008 case construite de Alexa, au descoperit după achiziţionarea imobilelor fie că terenurile erau  proprietatea altcuiva sau construcţiile ori terenurile erau ipotecate la bănci. Dosarul de înşelăciune se află pe rolul Tribunalului Alba. Lichidatorul judiciar al Meridian Construct încearcă să vândă bunurile firmei pentru a mai recupera din sumele datorate creditorilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

jan 8 mai 2012 at 11:54

Da nene! Saracutul de el, cum a furat de unul singur. Chiar nimeni sa nu-l fi ajutat?

nutu 9 mai 2012 at 14:39

L-a ajutat si-l ajuta in continuare. Are om de legatura – director la donari de sange.

Danut 9 mai 2012 at 18:40

Asociatului (Mihetiu Elena), impreuna cu care s-au intreprins toate actiunile, i s-a schimbat incadrarea de catre procurori din acuzat in martor! Complicitatea autoritatilor locale evident ca nu exista!

titel 10 mai 2012 at 9:03

Da. Chiar mai mult decat EVIDENT.

Comentariile sunt oprite