Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marii NOROCOȘI ai Bacalaureatului 2021: Un elev din Alba a primit nota 9,25 la Limba Română, după ce inițial luase 6,20, înainte de contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marii NOROCOȘI ai Bacalaureatului 2021: Un elev din Alba a primit nota 9,4 la Limba Română, după ce inițial luase 7,9, înainte de contestații

Rezultatele finale la Bacalaureatul 2021 s-au afișat astăzi, 9 iulie, pentru elevii din județul Alba și din toată țara, după rezolvarea contestațiilor.

Un absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia poate fi considerat, la Bacalaureatul din acest an, marele „învingător” în urma contestațiilor, după ce i-a fost mărită nota de la 6,20 la 9,25 la Română.

Un elev al Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care inițial a primit nota 7,9 la proba scrisă la Limba și Literatura Română, a primit nota 9,4 după ce acesta și-a depus contestația, ceea ce înseamnă o creștere de 1,5 puncte.

Un alt exemplu se poate găsi la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, unde un elev a primit „cadou” nota 9,8 la proba de la Limba și Literatura Română după contestație, după ce inițial acesta primise nota 8,75.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Un absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia poate fi considerat, la Bacalaureatul din acest an, marele „învingător” în urma contestațiilor, după ce i-a fost mărită nota de la 6,20 la 9,25 la Română.

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea