Maria Şteau şi Ada Rus au luat proba scrisă la concursul pentru conducerea OIR POSDRU Centru cu sediul la Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

OIR PSD DRU CentruMaria Şteau şi Ada Rus au fost declarate admise la proba scrisă a concursului pentru conducerea OIR POSDRU Centru cu sediul la Alba Iulia.

Este vorba despre posturile de director executiv şi de director executiv adjunct din cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane” – Regiunea Centru (OIR POSDRU Regiunea Centru), a cărui activitate este coordonată de la Alba Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Posturile au fost scoase la concurs pentru a treia oară.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La examen  s-au prezentat, miercuri, 23 octombrie, Maria Şteau (din cadrul OIR POSDRU) şi Ada Rus (fost purtător de cuvânt al prefectului Gheorghe Feneşer). Ele au fost declarate admise la proba scrisă, iar potrivit ANFP, Maria Şteau a obţinut 72,6 puncte, iar Ada Rus 71,6 puncte, din totalul de 100. Pentru a fi declarat admis un candidat trebuie să obțină minim 70 de puncte.

 Luni, 28 octombrie, Maria Şteau şi Ada Rus se vor prezenta la cea de-a doua probă – interviul.

Vă reamintim faptul că, la celelalte ediții ale concursului organizate pentru ocuparea funcției de director executiv a instituției, s-au prezentat, tot în acest an, alţi doi candidaţi liberali, care însă nu au reuşit să promoveze proba scrisă, obţinând 19,9, respectiv 55,7de puncte.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

20 Comentarii

vrajeala 24 octombrie 2013 at 16:16

Lasati vrajeala, toata lumea stie cum se iau concursurile de conducere la institutii publice, nu ne mai insultati inteligenta cu articole din astea penibile.

sorin 24 octombrie 2013 at 16:31

Ada Rus ce valente are cu fondurile europene? foarte greu de crezut ca a fost in stare sa invete o bibliografie asa de stufoasa in termen asa scurt? Ne da de gandit avand in vedere ca a lucrat doar ca purtator de cuvant la Primaria Aiud si Prefectura……..halal tara, hai PSd ul, ca e un partid tareeeeee

Horea 24 octombrie 2013 at 16:54

@sorin

Uneori concurentii primesc din timp problemele care se vor pune la examen. Asa ca n-aveoie de prea multe … valente!

Noi totusi ne mandrim cu aiudeanca Ada care salta, incet dar sigur, spre varful unei piramide politice.

Kobe 24 octombrie 2013 at 17:04

Nea Horea, Ada e de la Aiud si va promava, are mere ca si Oana de Pagida care a fost tare pi sus. Ambelei este femei frumoase cu sanse mari vezi succesurile doamnei Gaby Udrea.

Horea 24 octombrie 2013 at 17:13

Nea Kobe,

poate are chiar si alte bunatati (nu numai mere!).

Cat despre Oana, nu-i bine deloc. Se acomodeaza greu cu viata , de acum, „di” pe jos.

matahala 24 octombrie 2013 at 22:53

„piramida” asta politica are forma destul de ciudata…mai degraba seamana cu altceva.
Ada Rus nu ar putea castiga nici un macar un concurs canin….dar este dovada ca in Romania se poate orice…

Calin 24 octombrie 2013 at 16:53

Am vrea sa il vedem pe Florin Roman la un concurs pe functii publice adevarat nu din acesta cu dedicatie si poate o sa il votam primar, il iertam ca a fost repetent la facultate dupa spusele unora , cica asa ziceau unii ca baiatul era istet dar nu i placea sa invete……

Limba de lemn 24 octombrie 2013 at 17:01

Felicitari Ada! Esti o economista de exceptie…Postul e ca o manusa pt tine. Dar aici nu mai merge abureala si zacusca pe care o serveai pt mustaciosul din primarie si nici nu seamana cu bancurile pe care el ti-le zicea. Nu stiu ce sinteze ai rezolvat la examen, dar sigur nici titlurile din bibliografie nu le stii.

Aiudeanul 24 octombrie 2013 at 17:35

La primaria Aiud, Ada rus mai mult freca menta, dar avea un talent jurnalistic deosebit in a scrie articole defaimatoare la comanda. Daca si persoana asta a ajuns director nu ne mira ca merge tara de rapa…..

Observator 26 octombrie 2013 at 14:43

Talent jurnalistic?
Vorbesti comedii. Ea si jurnalismul!

Vanatorul 24 octombrie 2013 at 17:39

Iar si- a facut ” treaba” simedru, zici ca el conduce partidul, ambele doamne sunt pilele lui….

Caragiale 24 octombrie 2013 at 18:01

Se vede de la o posta si doua chiar, ca acest concurs a fost aranjat, cum sa aduci intr-un sistem asa complex o persoana din afara lui, experienta ioc si pe deasupra sa o mai pui si director, oare cum absoarbe ada rus fondurile cu calificarile pe care la are? Ce sa mai zicem de noi care lucram la privat, ce sanse avem sa accedem in acest sistem unde iti trebuie experienta practica nu teorie nici aia invatata, care nu foseste la nimic? Jaleeeee

Chelu 24 octombrie 2013 at 18:14

daca facea si ada rus niscava practica in domeniu nu era asa vizibila cu un post destinat, problema care se pune cum de se accepta asa ceva la bucuresti, fara experienta chiar la fonduri europene, care nu e orice institutie, ca teoria pe care cica a jnvatat-o, o gluma de altfel, nu credem asa ceva , nu- i foloseste la nimic si nu stie sa o practice ca nu are de unde. Asa ca ne- am lamurit……..

Chiparus 24 octombrie 2013 at 19:39

Romania nu trebuie sa aiba oameni competenti in functii de decizie, ci slugi politce care sa reactioneze la comanda.
Asa ca, nu va mirati ca a ajuns Ada RUS sa ocupe un post care nu are nici o legatura cu pregatirea ei ori cu competenta pe care o detine. I s-a promis un post dupa campaniile electorale si l-a primit. ce e atat de greu? Probabil e un post foarte bine platit si chiar secretar de stat nu au putut sa o puna… nu e chiar atat de valoroasa…

Tete 25 octombrie 2013 at 1:18

…fratilor am impresia ca am inebunit cu totii cum de va mai intrebati cum de au fost acceptate doamnele respective in posturile respective cand tot sistemul ne raspunde cum au fost acceptate si este bine stiut ca Romania sufera carente majore la absortia de fonduri europene,politicul isi pune oamenii incompetenti sau nu in posturile cheie si acum si mai demult indiferent de partid ,asa functioneaza si economia tarii si intreg sistemul ,vrei un post bine platit si esti prost sau nu fa precum zic Parazitii „iti pupi seful in cur sa fii si tu un sef mai mic” pupa in dos un om politic,aici fiind oarecum asemanator vrei functie intra in cardasie cu noi cu escrocii adica intra intr-un partid care a fost sau va fii la putere ca sunt cam aceeleasi de 23 de ani nu faceti facultati tinerilor intrati in politica ca dupa veti avea parte de betii ,chefuri ,”bunaciuni”,doctorate si toate astea fara sa dati nimic in schimb decat sa va lipseasca caracterul.Tema pentru acasa :nominalizati 1 singur politician corect si patriot?…garantez eu ca la ora actuala nu exista ,in schimb nominalizati 1 singur politician sarac si garantez tot eu ca nu exista!
@Horea vorbeste te rog in nume personal „noi aiudenii ne mandrim totusi cu Ada”,noi multi aiudeni nu ne mandrim totusi cu Ada Rus ,eu si multi altii ,deci nu suntem printre aiudenii tai chiar daca suntem din Aiud eu ma mandresc cu mine si cu cei care vreau eu iar Ada Rus nu este motiv de mandrie pt mine pt ca nu a facut ceva pt mine(nu ma refer la modul egoist pt ca,consider ca fiecare trebuie sa faca singur ceva nu sa astepte de la altii sa faca lucruri pt el) sau societatea aiudeana incat sa imi starneasca mandria si entuziasmul ca sunt concetatian cu un astfel de perosnaj ,eu sunt mandru ca am fost sau sunt concetatean cu Stefan Balog,Ioan Hadarig,Iacob Buta,Sergiu Pasca si altii…

Horea 25 octombrie 2013 at 9:03

Pentru Tete (ar fi mai bine … Tetea!)

1. In momentu cand am trimis mesajul, eram mai multi in preajma calculatorului. Microcolectivul avea aceeasi parere despre Ada.
Deci se poate folosi „noi” in loc de … eu aiudeanul.

2. Un alt mijloc de a ma apara era sa scriu, „ne mandrim”. Acum e corect?

3. in rest sunt de acord cu multe din parerile D-voastra expuse, periodic, pe acest forum.

4. Printe persoanele enumerate mai sus ar incapea, cred, si un Socaciu O. s.a.

Viktor 25 octombrie 2013 at 10:00

Lasati-o pe Ada sa se bucure, sa isi savureze momentul de glorie…cu cat pici de la inaltimi mai mari, cu atat te zdrobesti mai tare.

aredse 25 octombrie 2013 at 14:20

Din poeata a ajus economista, sef la biblioteca , libertina sau liberala si va lua concursul

Timp liber 25 octombrie 2013 at 19:23

Personajul Ada Rus s-a plimbat prin multe posturi in administrația locală si cea judeteana , insa nu a lăsat nimic semnificativ profesional in urma ei decât venin , minciuni si manipulare . Eu sincer o compatimesc pentru ca este aiudeanca si nu a făcut decit rău aiudenilor prin manipulari repetate , cu toate ca se știe clar ca postul a fost aranjat este mai bine pentru Aiud , ca acest specimen pleacă .

Slugarnicu` 27 octombrie 2013 at 14:54

Daca era o fata inteligenta, domnita Ada isi cauta un loc pe masura pregatirii si competentelor ei. Dar se pare ca e doar lacoma, insetata de putere si are un caracter mic, mic, mic… Adica exact ceea ce se cere acum ca sa ajungi intr-o functie de conducere.

Comentariile sunt oprite