Marea Britanie a devenit a 3-a cea mai afectată țară din lume, în ceea ce privește numărul de decese cauzate de COVID-19

Marea Britanie a devenit a 3-a cea mai afectată țară din lume, în ceea ce privește numărul de decese cauzate de COVID-19

Cu peste 26.000 de decese, Marea Britanie a devenit oficial a doua cea mai decimată țară de pe continentul european. Potivit cifrelor publicate de Serviciul de Sănătate Public, 26.097 de persoane au murit în Marea Britanie după ce au fost testate pozitiv pentru COVID-19 începând cu 28 aprilie.

La această raportare, autortitățile de sănătate publică, au inclus, pentru prima dată, decesele înregistrate în afara mediului spitalicesc. Aproximativ 4.100 cazuri noi și 795 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

ELIT

„Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere faptul că în spatele fiecărei statistici există multe vieţi omeneşti care s-au pierdut tragic înainte de timp. Încă trecem prin vârf şi acesta este un moment delicat şi periculos în criză”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Aceasta înseamnă că Regatul Unit a suferit mai multe decese COVID-19 decât Franţa sau Spania, deşi mai puţin decât Italia, care are cel mai mare număr de decese din Europa şi al doilea cel mai mare din lume după Statele Unite.

Mihail David - 2020

Cele mai multe cazuri înregistrate într-o zi în Marea Britanie au fost în data de 10 aprilie, atunci când au fost raportate aproximativ 8.700 de cazuri.

Surse: Skynews, Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...